BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.469,84
HABER /  GÜNCEL

Postacılardan siyah kokartlı tepki

Ankara'da 8 askerin şehit olmasına tepki gösteren postacılar siyah kokartla görev yaptı

Abone ol

Ankara Posta İşletme Merkezi'nde görevli postacılar, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 8 askerin şehit olmasına tepki için gün boyu siyah kokartla görev yapacak.

POSTACILAR ANKARA POSTA İŞLETME İDARESİ ÖNÜNDE TOPLANDI

Türk Haber-Sen ve Bağımsız Haber-Sen öncülüğünde Ankara Posta İşleme Merkezi önünde mesai öncesi toplanan postacılar, Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attılar. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından Dağlıca'da şehit olan askerlerin isimleri tek tek okunarak, 'Burada' denildi. Grup adına bir açıklama yapan Bağımsız Haber-Sen Genel Sekreteri Yaşar Bayın, hiçbir kurşunun Türk milletinin sırtını yere getiremeyeceğini belirterek, "Ancak bizi kahreden yöneticilerin gaflet ve dalalet içinde olmasıdır" dedi.

Bayın, yıllarca kınalı kuzuların annelerine, yavuklulularına yazdıkları mektuplarını taşıdıklarını vurgulayarak, bugün de Ankara sokaklarında görev yaparken siyah kokartlar taşıyacaklarını ifade etti. Bayın, postacılardan siyah kokartları siyasetçilere göstererek vatanın sahipsiz olmadığını hatırlatmalarını söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından postacılara gün boyu takacakları siyah kokartlar dağıtıldı.