BIST 10.725
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,01
HABER /  SPOR

Süreyya nasıl Koptu?

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'den Süreyya Ayhan'a ağır eleştiri

Abone ol

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un doping kontrollerinin pozitif çıkmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini ve yönetmeliğe göre hareket edileceğini söyledi.

Terzi, Süreyya Ayhan Kop'un dopingli çıkmasıyla ilgili gelişmeleri AA'dan öğrenip takip ettiğini belirterek, "Süreyya Ahyan Kop Anadolu Ajansı'nı aramış ve gelişmeleri bildirmiş. Bize Uluslararası Dopingle Mücadele Ajansı'ndan (WADA) resmi bir yazışma gelmedi. Bu yazışma geldikten sonra zaten Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF) bir üyesi olarak, IAAF ve WADA'nın doping ve anti-doping yönetmeliğiyle ilgili yönetmelik prosedürü uygulanacak. Daha önce Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün ceza kurulu bu konuda işlem yapıyordu. Ancak şimdi özerk bir federasyon olduğumuz için Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu konuyu değerlendirerek süreci devam ettirecek. Üzgünüz. Bu duruma gelinmesi Türk atletizmi açısından üzücü. Süreyya'nın bu duruma gelmemesi gerekiyordu. Süreç devam edecek ve yönetmelik ne yazıyorsa o uygulanacak. Bunun dışında çok fazla söylenecek bir şey yok" diye konuştu.

Terzi, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu'nun Süreyya Ayhan Kop'a gerekli desteği verdiğini anlatarak, "Biz koşturmak için her şeyi denedik ama onlar koşmamak için uğraştılar" dedi.

Bize hiç güven vermedi

Mehmet Terzi, Süreyya Ayhan Kop'un çalışma sistemi ve metotlarının kendilerine güven vermediğini dile getirdi.

Milli atletin, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na hazırlanmak için kendilerinden 1 yıllık izin istediğini ifade eden Terzi, şöyle konuştu:

"Süreyya Ayhan Kop, Atletizm Federasyonu'nda uzman kadrosundaydı ve 4,5 yıl koşmadan maaş aldı. Ama kendilerini 1 yıl izin vermememizin nedeni çalışma sistemi ve metotlarının bize güven vermemesiydi. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları öncesi ABD'deydi ve Türkiye'ye dönerek organizasyona katılmadı. 2006 yılında yine ABD'ye giderek Avrupa Şampiyonası'nda koşmadı. 2007 yılında yaptığımız bütün desteklere rağmen Avrupa Kupası ve Dünya Şampiyonası'na katılmadı. Zaten o da bize izin yazısı gönderdi, cevabını beklemeden ertesi sabah ABD'ye gitti. Yani biz sizi takmıyoruz, siz ne deseniz de biz gideriz havasına girdi."