BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sur'da şehit olunca farkettiler! Hemen apar topar....

Diyarbakır Sur İlçesi'ndeki çatışmada yaralanan 3 askerden 1'i şehit oldu. Şehit Mehmet Ali Dinç'in haberini genelkurmay başkanlığı açıklamayla duyurdu.

Abone ol

DİYARBAKIR Sur'da şehit olan Mehmet Ali Dinç'in haberi Malatya'daki evine ulaştı. Şehidin evine patika ile gidiliyordu. Şehit haberi gelince belediye apar topar yol açtı. 

Sur İlçesi’nde dün gece PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan Astsubay Mehmet Ali Dinç, kaldırıldığı Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

 
Genelkurmay Başkanlığı şehitle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada astsubay Mehmet Ali Dinç'in saat 23. 45'te şehit olduğu bildirildi. Astsubayın şehit olduğu olayda 1 terörist öldürüldü.

23 yaşındaki astsubay Mehmet Ali Dinç'in acı haberi Malatya'daki ailesini yasa boğdu. Malatya’nın kenar semtlerinden Yeşiltepe'de bahçeli tek katlı bir evde oturan Dinç ailesine acı haber bu sabah sağlık görevlileri eşliğinde bildirildi.

GEÇİCİ GÖREVLE GİTTİ ŞEHİT OLDU

Yıllar önce Adıyaman'dan göç eden ve eski bir köy korucusu olan baba 50 yaşındaki Ramazan Dinç ile 48 yaşındaki anne Hatice Dinç, acı haberle baygınlık geçirdi. Ailenin en büyük çocuğu olan şehit astsubay Mehmet Ali Dinç'in, 3'ü kız 5 kardeşi olduğu ve Diyarbakır’a geçici görevle gittiğini ailesine söylemediği öğrenildi.

EVE PATİKA İLE GİDİLİYORDU ŞEHİT OLUNCA YOL YAPILDI

3 yıllık astsubay Mehmet Ali Dinç’in şehit olduğu haberinin Malatya'ya ulaşması üzerine, şehidin ailesine ait olan evin patika yolu, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından iş makinaları ile açıldığı gözlendi.

Bekar olan şehit Astsubay Mehmet Ali Dinç’in baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları haberi alır almaz baba Ramazan Dinç’in evinde toplanmaya başladılar. Şehit astsubayın bugün ikinde namazından sonra düzenlenecek törenle Malatya Şehir Mezarılığındaki şehitlikte toprağa verileceği bildirildi.

GENELKURMAY: 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan 1 astsubayın şehit olduğu çatışmayla ilgili olarak bugün saat 09.00’da yapılan açıklamada şöyle denildi:
"16 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu biri ağır olmak üzere 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralanan silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 23.45’te şehit olmuştur. Gün içerisinde çıkan çatışmalarda bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."