BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  EKONOMİ

SunExpressten 40 yeni hat

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, kış tarifesine iç hat uçuşlarında 40 yeni hat ekledi.

Abone ol

SunExpress'ten yazılı açıklamaya göre, yeni eklenen 40 uçuş hattı ile SunExpress'in halen haftada 266 olan iç hat uçuşları 306'ya yükselecek. Samsun ile Antalya arasında ise Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri İstanbul Sabiha Gökçen aktarmalı 5 sefer düzenlenecek.

SunExpress;in kış tarifesindeki tüm yeni seferleri 30 Ocakta başlayacak.

Yeni seferler kapsamında, her hafta İzmir'den Diyarbakır'a yapılan uçuşlar 6'ya, Trabzon'a yapılanlar 5'e yükselecek. Antalya'dan Adana ve Bursa'ya yapılan uçuşlar 4'e, Trabzon ve Diyarbakır'a yapılanlar 3'e çıkacak. İstanbul Sabiha Gökçen'den Antalya'ya yapılan uçuşlar 14'e, Samsun'a yapılanlar 8'e, Erzurum'a yapılanlar 5'e ve Van'a yapılanlar ise 7'ye yükselecek. Kış tarifesine eklenen yeni uçuşların yanı sıra mevcut bazı uçuş saatlerinde de yeni düzenlemeler yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, şunları kaydetti:

''Sezon itibarıyla genelde durgun geçen kış döneminde, mevcut uçuşlarımızın sayısını yüzde 15 civarında artırıyor, filomuza yeni uçaklar ekliyoruz. Antalya-Samsun uçuşumuzla, Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini yeni bir hatla birleştiriyoruz. Yolcularımızdan aldığımız talep, yaratılan bu potansiyeli karşılayacak durumda. Hedefimiz, 2009'da filomuza eklenecek uçaklarla, uçuş ağımızı daha da genişleterek, daha çok yolcuya SunExpress'in kalite farkını yansıtabilmek.''