BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,42
HABER /  EKONOMİ

SunExpresse altı uçak daha

Dünyada yaşanan ekonomik kriz havayolu şirketlerini vurdu. Ancak SunExpress yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Abone ol

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, ''Dünyada yaşanan ekonomik krizde bir çok hava yolu şirketi kapanma noktasına gelirken SunExpress son 2 yılda operasyonlarını yüzde 46 artırmış durumdadır'' dedi.

Say, Samsun Büyük Oteli'nde şirketin faaliyetleri hakkında yaptığı değerlendirmesinde SunExpress'in Türk ve Alman sivil havacılık şirketlerinin ortaklığında 20 yıldır faaliyet gösterdiğini söyledi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın eşit ortaklığında Antalya merkezli şirketin ilk uçuşunu 1990 yılında gerçekleştirdiğini ifade eden Say, ''Şirketimiz faaliyetlerini Alman ve Türk havacılığının zengin bilgi birikiminden faydalanarak sürdürüyor'' dedi.

Şirketin 2001 yılında başlattığı Antalya Frankfurt uçuşlarıyla Türkiye'nin de yurt dışına tarifeli sefer düzenleyen ilk özel havayolu şirketi olma özelliğini de taşıdığını hatırlatan Say, ''O günden bu yana tarifeli uçuş sayısını da hızla artıran SunExpress, 2006 yılında açtığı İzmir'deki 2. merkeziyle iç hat seferlerine başlamış oldu. Şirketimiz bu özelliğiyle de İzmir'i Anadolu şehirlerine aktarmasız uçuşlarla bağlayan ilk hava yolu oldu.''

Şirketin üçüncü merkezini de 2008 yılında İstanbul Sabiha Gökçen'de açtığını ifade eden Say, SunExpress'in bir çok ülkeden toplam 1300 çalışanının da bulunduğunu kaydetti.

SunExpress'in 7 yaş ortalamasıyla 3855 koltuk kapasitesine sahip 20 uçağının bulunduğunu da hatırlatan Say, 2010 sonuna kadar filoya 6 Boing 737-800 daha ekleneceğini belirtti.

Şirketin 2008 yılını rekor büyüme rakamlarıyla kapattığını, 2009'un ilk 9 ayında da yolcu sayısını yüzde 29 artırarak yolcu sayısını yaklaşık 4 milyon 100 bine çıkardığını vurgulayan Say, aynı dönemde gelirini ise yüzde 6'lık artışla 329 milyon Avro'ya yükselttiğini ifade etti.

Dünya'da yaşanan ekonomik krizde bir çok havayolu şirketinin operasyonlarını durdurma noktasına geldiğini belirten Say, ''Dünya'da yaşanan ekonomik krizde bir çok hava yolu şirketi kapanma noktasına gelirken SunExpress son 2 yılda operasyonlarını yüzde 46 artırmış durumdadır. Faaliyetlerimizde otobüs yolcularının havayolu ulaşımına yöneldiğini hissediyoruz. Şirketimizin iç hat ve dış hat seferlerinde geçtiğimiz yılın ocak-eylül döneminde doluluk oranı yüzde 79.4 olarak gerçekleşirken bu dönemde uçuş sayısı 28 bin 246, uçuş saati ise 67 bin 800'e ulaştı'' dedi.