BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Sümeyye Erdoğan evlendi! İşte yılın düğünü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyya Erdoğan evlendi. Düğüne çok sayıda davetli kaatıldı. Nikah şahitliğini Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı düğünde ilginç bir detay da dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, iş adamı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile evlendi.

Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı adını alan gösteri merkezinde gerçekleştirilen törende çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

5 BAŞBAKAN NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Düğün sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan olunca, nikah anı da mini bir zirveyi andırdı. Nikah masasında 5 Başbakan, 1 Cumhurbaşkanı, 1 Genelkurmay Başkanı ve 1 Meclis Başkanının bu ana şahitlik yapması çiftin nikahından sonra en çok dikkat çeken detaylar arasında oldu.

DÜĞÜN ŞAHİTLERİ GÜL VE DAVUTOĞLU

Çiftin şahitliklerini ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Nikahın ardından aile cüzdanını Abdullah Gül takdim etti.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, ardından nikah merasimine geçilen törene, bakanlar, yabancı devletlerin temsilcileri, büyükelçiler, belediye başkanları, sanatçılar ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

GELİN DAMAT ERKENDEN GELDİ

Bu arada düğün konvoyu sabah Tarabya'dan çıkarak nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne geldi.

ARABAYI DAMAT KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyya Erdoğan ve damadı Selçuk Bayraktar, gelin arabası bir konvoy halinde Tarabya Köşkü'nden yola çıktı. Gelin arabasının aynalarında çiçek bulunduğu görüldü. Gelinlik giyen Sümeyye Erdoğan ön koltukta otururken, aracı Selçuk Bayraktar kullandı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Nikahın yapılacağı Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde tüm yollar ise geceden trafiğe kapatıldı.

ERDOĞAN ÇİFTİ HELİKOPTERLE DÜĞÜNE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve ailesi ile birlikte düğünün yapılacağı Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'ne helikopterle gitti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görevli polislere güvenlik uyarıları yapıldı. Bölgede seyreden her aracın plaka kontrolünün yapılması istendi. Bölgede görev yapan tüm polis ekiplerine yaka kartı zorunluğu getirildi. Davetlilerin giriş yapacağı alandaki görevliler özellikle uyarıldı.

TWİTTER'DAN ASKERLERE TEŞEKKÜR

Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak’tan selamlar. Bursa/JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaşan Bayraktar, "Şırnak’ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" yazdı.

DÜĞÜN İÇİN KATAR'DAN GELDİLER

Nikah töreni için Katar'dan misaf rler Boeing 747 tipi uçakla geldi. Uçağın yanında Başbakanlık filosuna ait TC-ANA,TC-CBK,TC-DAP ve TC-ATA uçakları da yer aldı.

SEDA SAYAN DÜĞÜN KIYAFETİNİ PAYLAŞTI

Sanatçı Seda Sayan ve sevgilisi Erkan Çelik de Sümeyye Erdoğan'ın düğünü için hazırlıklarını sosyal medyadan paylaştı.