BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL

Sümela'da ayin var!

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sümela ayini öncesi heyecanını bu sözlerle dile getirdi

Abone ol

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'un Maçka ilçesindeki Tarihi Sümela Manastırı'nda Hristiyan Ortodokslarca, yarın, Meryem Ana'nın ölüm yıl dönümünde yapılacak ayinin kendileri için ''çok anlamlı ve sevinç verici'' olduğu belirterek, bu imkanı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a teşekkür etti.

Bartholomeos, Maçka ilçesinde bulunan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 2 yıl önce, 15 Ağustos tarihinde, yılda bir kez Hristiyan Ortodokslarca ayin yapılmasına izin verilen Karadağ'ın eteklerindeki Tarihi Sümela Manastırı'nda, yarın üçüncü kez yapılacak ayini yönetmek için İstanbul'dan THY'ye ait bir uçakla Trabzon Havalimanı'na geldi. Bartholomeos'u, havalimanında Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve öteki ilgililer karşıladı.

Havalimanı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bartholomeos, Ramazan Bayramı'nın yaklaştığına dikkati çekerek, ''Müslümanların yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutluyoruz. Bu bayramlar dostluğu, beraberliği pekiştiren olaylardır. Kutsal ve mutlu günlerdir. Memleketimizde ve tüm İslam aleminde bu büyük bayramın coşkuyla, barış ve beraberlik içinde kutlanmasını diliyoruz'' dedi.

Bartholomeos, Trabzon'a Sümela Manastırı'nda yapılacak ayini yönetmek için geldiğini de ifade ederek, şöyle konuştu:

''Ben üçüncü defa Sümela Manastırı'ndaki ayini yönetmek için buradayım. Mesai arkadaşlarımın ve benim mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Bu büyük imkanı bize sağlayan devlet büyüklerimize, özellikle Başbakanımız Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanımız Günay'a ve onların yanı sıra çok değerli dostumuz Maçka Belediye Başkanı Genç'e samimi şükranlarımızı ifade ediyoruz. Çünkü bu ayini, Meryem Ana'nın ölüm yıl dönümü olan 15 Ağustos'ta, tarihi Sümela Manastırı'nda kutlayabilmek bizim için çok anlamlı ve çok sevinç vericidir. Onun için büyüklerimize bir kere daha şükranlarımızı arz ediyoruz''

Bartholomeos daha sonra geceyi geçirmek için Nov Otel'e geçti. Bartholomeos, burada da Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis, Hristiyan din adamları ve ayine katılmak için Trabzon'a gelen turistlerce karşılandı.