BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Hüseyin Aygün serbest

PKK militanları tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ovacık'ta serbest bırakıldı. Aygün, Pazar günü Tunceli'de kaçırılmıştı.

Abone ol
 

PKK militanları tarafından kaçırılan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün serbest bırakıldı.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hüseyin Aygün'ün bugün akşam saatlerinde Ovacık ilçesinde serbest bırakıldığını açıkladı.

BBC Türkçe'ye konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, partiden milletvekillerinin ve emniyet görevlilerinin Aygün'e bırakıldığı yerde ulaştığını; buradan Tunceli'ye hareket ettiklerini söyledi. Gök ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatına göre buradan Ankara'ya gidilebileceğini; Aygün'ün sağlık durumu konusunda da endişe olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu da, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest kalmasına ilişkin, ''Çok mutluyum. Umarım, sağlıklı bir şekilde ailesinin yanına döner'' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasından mutlu olduğunu söyledi. Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, Aygün'e ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kendisi ayrıca, bu eylemi "insanlığa karşı işlenen suç" olarak niteledi.

"KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı" imzasıyla bugün yapılan açıklamada, Aygün'ün "işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün salıverileceği" belirtilmişti.

PKK'nın silahlı kanadı HPG ise pazar akşamı meydana gelen olayın ardından yaptığı üç açıklamada, Aygün'ün kısa süre içinde serbest bırakılacağını belirtmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki operasyonlarının ise milletvekilinin hayatını tehlikeye attığı uyarısında bulunmuştu.

42 yaşındaki Hüseyin Aygün, geçmişte PKK'nın silah bırakması çağrısında bulunmuştu.