BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Hüseyin Aygün Tunceli'ye geldi

PKK militanları tarafından kaçırıldıktan sonra bugün serbest bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'ye vardı. Burada yaptığı açıklamada Aygün, kendisine yönelik tehdit bulunmadığını söyledi.

Abone ol
 

PKK militanları tarafından kaçırıldıktan sonra bugün serbest bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kendisine yönelik tehdit bulunmadığını söyledi.

Tunceli'ye gelişinde basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Aygün, kendisini kaçıranların bunu siyasi propaganda amacıyla yaptıklarını söylediklerini aktardı. Aygün ayrıca ''Bana yönelik herhangi bir tehdit yok. Son derece saygılı ve anlayışlı bir muamele var'' dedi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hüseyin Aygün'ün bugün akşam saatlerinde Ovacık ilçesinde serbest bırakıldığını açıkladı.

BBC Türkçe'ye konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, partiden milletvekillerinin ve emniyet görevlilerinin Aygün'e ulaştığını; buradan Tunceli'ye gelindiğini söyledi. Gök ayrıca Aygün'ün sağlık durumu konusunda da endişe olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu da Hüseyin Aygün ile görüştüğünü belirterek, Tunceli milletvekilinin iki gün boyunca kendisini kaçıranlarla ne konuştukları konusunda kendisinin daha sonra bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

CHP'nin diğer Tunceli milletvekili Kamer Genç ise Aygün'ün eşi ve çocuklarının da yanında olduğunu ve serbest bırakılmasına çok sevindiklerini dile getirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasından mutlu olduğunu söyledi. Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, Aygün'e ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kendisi ayrıca, bu eylemi "insanlığa karşı işlenen suç" olarak niteledi.

'İşlemlerin tamamlanması'

"KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı" imzasıyla bugün yapılan açıklamada, Aygün'ün "işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün salıverileceği" belirtilmişti.

PKK'nın silahlı kanadı HPG ise pazar akşamı meydana gelen olayın ardından yaptığı üç açıklamada, Aygün'ün kısa süre içinde serbest bırakılacağını belirtmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki operasyonlarının ise milletvekilinin hayatını tehlikeye attığı uyarısında bulunmuştu.

42 yaşındaki Hüseyin Aygün, geçmişte PKK'nın silah bırakması çağrısında bulunmuştu.