BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  SPOR

Sultanlar Tayvanı dize getirdi

15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, 2. tur grup ilk maçında Tayvan'ı yendi.

Abone ol

2006 Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda ikinci turda ilk maçında Tayvan'la karşılaşan A Milli Bayan Voleybol Takımımız güçlü rakibini 3-1 yenerek önemli bir zafere daha imza attı. 

Filenin Sultanları, Japonya'da ikinci turdaki ilk maçında ilk turun yenilgisiz takımlarından Tayvan'ı 25-17, 25-16, 21-25 ve 25-17'lik setlerle 3-1 yenerek, ikinci turda E Grubu'ndaki ilk galibiyetini aldı. Bayan milliler, ilk turda A Grubu'nun yenilgisiz olarak tamamlayan turnuvanın etkili takımlarından Tayvan karşısından baştan sonra üstün bir oyun oynarken yalnızca karşılaşmanın 3. setinde zorlandı. Bahar Mert ve Seda Tokatlıoğlu gibi önemli oyuncuların sakatlığı sebebiyle forma giyemediği maçı kazanan Filenin Sultanları böylece, Mısır ve Peru'nun ardından Tayvan'ı da yenerek turnuvadaki 3. galibiyetini elde etti.

Bayan millilerde, Neslihan Demir yine takımının en etkili ismi olurken, Tayvan'da ise takım kaptanı Chen Shu Li'nin çabaları mağlubiyeti engellemeye yetmedi.   Toplam 1 saat, 38 dakika süren ve 3 bin 500 seyircinin izlediği karşılaşmada, Türkiye adına maçın en fazla skor üreten ismi 22 sayıyla Neslihan Demir olurken, Natalia Hanikoğlu ise 18 sayıyla takımın
galibiyetinde önemli rol oynadı. Kritik zamanlarda kaydettiği sayılarla
galibiyette önemli pay sahibi olan 16 sayıyla oynarken, Esra Gümüş ise 9 sayıyla maçı tamamladı. Tayvan'da ise, Li Chin'in 16 ve Kou Nai Han'ın 13 sayısı takımlarını galibiyete taşımaya yetmedi. 

Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, 2006 Dünya Bayanlar Voleybol
Şampiyonası 2. turundaki ikinci maçında Perşembe günü (yarın), ilk
turda Tayvan'a yenilen turnuvanın ev sahibi Japonya ile karşılaşacak