BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmette Ramazan bir başka

İstanbul'un Ramazan ayı şenlik mekanı Sultanahmet Meydanı'ndaki etkinliklere vatandaşlar ilk gün yoğun ilgi gösterdi.

Abone ol

Vatandaşlar, Sultanahmet Camisi'nin çevresinde ve Alman Çeşmesi'nin bulunduğu bölgede çimenlerin üzerinde oruçlarını açtı, ayrıca bu yıl Fatih Belediyesi'nce kurulan masaların üzerinde de iftar yapıldı.

Sultanahmet Meydanı'nda oluşturulan ve Ramazan boyunca açık kalacak stantlarda vatandaşların yiyecek içecek ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra çeşitli hediyelik eşyalar da satışa sunuldu.

Sultanahmet Camisi'nin minareleri arasındaki ''Bu Ayın Kıymetini Bil'' mahyası dikkati çekerken, vatandaşlar ve yabancı turistler camiyi fotoğraf makineleriyle görüntüledi.

Vatandaşlar, iftarın ardından Sultanahmet meydanında çay ve nargile keyfini yaşarken, meydanın kenarına kurulan sahnedeki Ramazan eğlenceleri de ilgi gördü.

Fatih Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikleri izleyen vatandaşlar, sandalyeler yetmeyince yine çimenlerin üzerine oturarak, Ramazan'ın havasını yansıtan geleneksel müziği dinleyip, tiyatro oyunlarını seyretti.

Yabancı turistler ise her zaman kendilerinin çoğunluğu oluşturduğu Sultanahmet Meydanı'ndaki bu kalabalık ve hareketliliği ilgiyle takip etti.

Sultanahmet Ramazan'ın vazgeçilmezi. İşte renkli görüntüler

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]