BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

Şükür: Telefonlarım dinleniyor!

STAR TV’de Serhat Ulueren’in hazırladığı “Son nokta” programına katılan Hakan Şükür, Fethullah Gülen yüzünden telefonlarının dinlendiğini iddia etti

Abone ol

Bugüne kadar çok para kazandığını belirten deneyimli futbolcu, “Ben yardım yapmayı çok severim. Yakın akrabalarıma ve hakikaten yardıma ihtiyacı olanlara. Zaten okul yaptırmayı düşünüyorum” dedi. Borsada çok para batırdığını da itiraf eden Hakan Şükür şunları söyledi:

OYNAMAMAK BENİ ÜZÜYOR

“Gerets’le konuşmam çok doğal bir hakkım. Çünkü ben kaptanım. Arkadaşlarımın isteklerini hocaya iletirim. Ancak, ‘beni neden oynatmadın’ diye bir soru sorma hakkım yok. Çünkü takımın sorumlusu o. Ben oynamamak konusuna bu duyguyla bakıyorum. Oynamamak beni üzüyor. Ancak, yine de arkadaşlarıma haksızlık edemem. Ben forma giymek için elimden geleni yapıyorum. Ancak arkadaşlarımın form durumu çok iyi.”

BAŞKA TAKIMA ASLA GİTMEM

“Sezon sonrasında sözleşmem bitiyor. Oturup konuşacağız. Anlaşırsak kalırım. Fakat, yurtiçinde başka bir takıma asla gitmem. Yurtdışında oynamayı düşünüyorum. İngiltere, Dubai, Kuveyt ve Japonya’dan gelen teklifler var. Ümit Karan ile ilgili aramızda olumsuzluk çıkarılmak isteniyor. Ben hiçbir arkadaşımı sevmemezlik edemem. Ancak, jenerasyon farkı olabilirim. Necati ile çok iyi bir ikili oluşturmuştuk.”

KULÜPTE ALACAĞIMIZ KALMADI

“Para krizi her dönem oluyor. Bu üstünde durulacak büyük bir sorun değil. Hatta, geçmiş dönemlerde daha fazlaları oldu. Başkanımız bize söz verdiği paraları söz verdiği tarihte ödemiştir. Medyaya yansıyanların bazıları gerçek değil. Tabi; aile içinde bazı sıkıntılar olabilir. Elimizdeki çeklerin ödenmeyeceği konusunda bir sıkıntım yok. Çünkü, kulüpte alacağımız kalmadı.”

BABAMDAN HARÇLIK ALIYORDUM

“İhtiyacı olan arkadaşlarımıza imkânı olanlarımız yardım ediyor. Hasan Şaş, Ergün Penbe sıkıntılı olanlarımıza yardım ediyor. Yedi sülaleme yetecek param var. Borsada çok para batırdım. Devalüasyon döneminde büyük paralar kaybettim. Ne kadar kaybettiğimi söyleyemem. Evlenene kadar babamdan harçlık aldım. Ben hiç bahis oynamadım. Paramı yatırım yaparken kaybettim.”

ULUSOY’U BABAM GİBİ SEVERİM

“Haluk Ulusoy babam kadar sevdiğim çok değerli bir büyüğüm. Dönem itibarıyla biz Milli Takım futbolcusuyduk. Bizlere ‘yabancı hoca mı yerli hoca mı gelsin’ diye sordular. Ersun Yanal, diye değil, yerli hocayla ilgili soruldu. Biz de fikrimizi ‘yerli hoca daha iyi olur’ diye belirttik. Cafer bana Ersun Yanal’ın, isim yapmış kişileri takımdan uzaklaştıracağını söyledi. Ben de şaşırdım. Çünkü, Ersun Hoca bana ihtiyacı olduğunu söyleyen bir hocaydı.”

GEREKÇE SUNMANIZ GEREKİR

“Ben Milli Takım’a alınmayabilirim ancak mantıklı bir gerekçe sunmanız gerekir. Çünkü önceki tüm antrenörler Milli Takım’da beni oynattı. Fakat Gençlerbirliği’nden bir antrenör geldi ve onun sitmemine uymadım. Canı sağolsun. (Ersun Yanal’ı Milli Takım’dan uzaklaştırdım) şeklindeki görüşlere inanmıyorum.”

İNANILMAZ KÜFÜRLER ETTİ 

“İsviçre maçında çıkan olayları zaten herkes gördü. Kamp süresince Fatih hocayla maç taktiği dışında bir şey konuşmadık. Çok olumlu bir performans gösterdik. Neticede skoru da yakaladık ancak turu geçemedik. Fatih hocanın altı hareketini saha içinde görmedim. 6 numara saha içinde çok farklı şeyler yaptı. İnanılmaz küfürler etti. Hocaya da küfürler etti.”

FENER’DEN TEKLİF ALDIM

“Fenerbahçe çok atılımlar yaptı. Statları ve yatırımları çok fazla. Aziz Yıldırım çok iyi bir başkan ve Fenerbahçe’nin kadrosu da çok kaliteli. Fenerbahçe lobisi çok güçlü görüşüne katılmıyorum. Anelka ve Alex çok başarılı bir futbolcu. Avrupa’da onlara karşı önlem alındığı için başarılı olamadılar. Ben Daum’u beğeniyorum. Onunla çalışmak isterdim. Türk futbolunu iyi biliyor. Aziz Yıldırım’dan değil ama Fenerbahçe’den çok teklifler aldım. Üç beş senre önce Hakan Bilal Kutlualp’ten geldi bu teklif.”

BU EMEĞE SAYGISIZLIKTIR

“Galatasaray’ın Avrupa’da başarısının tesadüf olduğunu söylemek emeğe saygısızlıktır. O başarıda taraftarı birinci sıraya koyuyorum. Çünkü, bizi çok iyi desteklediler. Bize çok farklı şeyler verdiler. Futbolcu arkadaşlarımızla ve hocamızla bütün olmayı başardık. Galatasaray’ın bugün üç forvetle oynaması şart değil. Ancak ben hoca olsam Galatasaray’ı üç forvetle oynatırım.”

Telefonlarım dinleniyor”

Serhat Ulueren’le Hakan Şükür arasında Fethullah Gülen hakkında şu diyalog geçti:

ULUEREN: Fethullah Gülen’i bayramlarda ve kandillerde rahatça arayıp ulaşabiliyor musun?

HAKAN: Kandillerde zaman zaman aramaya çalışıyorum ama çok konuştuğum söylenemez. Çünkü benim telefonlarım dinleniyor bir kere. Benim kimseden gizlim saklım yok, ben bunu biliyorum.

ULUEREN: Kim dinliyor

HAKAN: Dinliyorlardır mutlaka. Birçok insanı dinledikleri gibi.

ULUEREN: Ben dinlenmiyorum ama..

HAKAN: Olabilir.

ULUEREN: Nasıl böyle bir iddiada bulunabiliyorsun?

HAKAN: Bir iddia değil, mutlaka öyledir. Öyle tahmin ediyorum. Yani bir kere bir insan bir şey yapıyorsa ve bu kötü diye algılanıyorsa, bu ülkede bunu yaparlar.

ULUEREN: Ama sen Türk futboluna malolmuş, yasa dışı bir işi olmayan birisin.

HAKAN: Hiçbir şey yapmam Allah’a şükür.