BIST 10.358
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.400,15
HABER /  GÜNCEL

Suikastta intikam şüphesi

Hakkari'de kol kola yürüyen polis memuru ile öğretmen sevgilisi silahlı saldırıya uğradı. Polis memuru kurtarılamadı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde gittikleri kafeteryada gece yarısına kadar eğlendikten sonra çıkıp caddede kol kola yürüyen polis Metin Batak ile bir süredir arkadaşlık yaptığı öğretmen Ülkü Kaplan, silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan polis Metin Kaplan helikopterle Van'a hastaneye götürülürken öldü, topuğundan yaralanan öğretmen Ülkü Kaplan ise Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olay bugün saat 01.15'de Cengiz Topel Caddesi'nde meydana geldi. Yüksekova Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli 5 yıllık polis Metin Batak ile ilçedeki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda görevli 4 yıllık öğretmen Ülkü Kaplan arasında bir süre önce ilişki başladı. İki sevgili dün akşam Zagros İş Merkezi'ndeki Metro Cafe'de buluştu. Canlı müzik eşliğinde gece yarısına kadar eğlendikte sonra saat 01.15 sıralarında birlikte çıktı.

POLİS VAN'A GÖTÜRÜLÜRKEN ÖLDÜ

İlçenin en merkezi yeri olan Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyen polis ve öğretmeni, henüz kimliği bilinmeyen bir kişi tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Sivil giyimli olan ve üzerindeki silahı çekmeye fırsat bulamayan polis Metin Batak çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığıldı. Saldırgan, öğretmen Ülkü Kaplan'a da ateş edip topuğundan vurduktan sonra gecenin karanlığında kaçtı.

Silah sesleri üzerine olay yerine koşup gelenler, güvenlik güçlerine haber verdi. Gelen polis ekibi, yaralıları Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk müdühalenin ardından ağır yaralı polis Metin Batak, helikopterle Van'a sevkedilirken yolda yaşamını yitirdi. Topuğundan yaralanan öğretmen Ülkü Kaplan ise Yüksekova Devlet hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedaviye alındı.
Silahlı saldırıda ölen polis Metin Batak'ın cenazesi otopsiden sonra toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya gönderildi.

ESKİ SEVGİLİ ŞÜPHESİ

Olayın terör saldırısı olabileceği ihtimaline karşı güvenlik güçleri alarma geçti ve ilçenin giriş çıktışları tutuldu, operasyonlar başlatıldı. İki sevgilinin saldırı öncesi eğlendiği kafeteryaya baskın düzenleyen polis, şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişiler emniyette sorgulanırken, olayın ‘kız meselesi’nden kaynaklandığı ileri sürüldü. Saldırıdan yaralı kurtulan öğretmen Ülkü Kaplan'ın daha önce başka biriyle ilişkisinin olduğu, ondan ayrılarak polis Metin Batak'la birlikte olmaya başladığı, eski sevgilinin de intikam için saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.
Polis, kimliğini öğretmen Ülkü Kaplan'dan öğrendiği eski sevgiliyi cinayet şüphelisi olarak arıyor.

POLİSİN AİLESİ YASTA

Yüksekova'da görevli polis oğulları 25 yaşındaki Metin'in öldüğünü, sağlık ekibiyle Adana'nın Yurt Mahallesi’ndeki evlerinde gelen Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alan Şenel ve Hüseyin Batak çifti yıkıldı.

Sağlık görevlileri baygınlıkg eçiren aile fertlerine tıbbi müdahalede bulundu. Öylen polisin kızkardeşi 23 yaşındaki Gamze Batak, “Ağabeyimin Şark görevi bitiyor diye seviniyorduk. Şimdi ben sürmelim dediğim ağabeyimin fotoğraflarına nasıl bakacağım” diye gözyaşı döktü. Baba Hüseyin Batak, 5 yıllık polis olan oğlunun 2 yıl önce Yüksekova'ya atandığını söyledi. Hüseyin Batak, oğlunun Özel Harekatçı bir akrabasından etkilenerek polis olduğunu söyledi. Batak Ailesi'nin evine akın eden yakınları bayrak astı ve cenazenin gelmesini beklemeye başladı.