BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Suat Kılıç o haberi yalanladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Metro Turizm Sahibi Galip Öztürk'le olan ortaklığına yönelik açıklama yaptı.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Metro Turizm Sahibi Galip Öztürk'le  Çarşamba Enerji A.Ş şirketindeki ortaklığının konu edildiği habere ilişkin açıklama yaptı.

Kılıç, ortada bir suç olmadığını ortaklığın sembolik olduğunu söyledi.

Bakan Kılıç, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tezkibe konu haberde; müvekkil Sayın Suat Kılıç'ın kişilik haklarına sitemli bir şekilde zarar verilmek istenmektedir. Haberin temel felsefesi 'çamur at izi kalsın' yaklaşımıdır.

Öncelikle bilinmesi gerekir ki, müvekkil Sayın Suat Kılıç'ın Çarşamba Enerji A.Ş'deki %1 hissesi, herhangi bir kar amacı güdülmeden edinilmiş , seçim bölgesi olan Samsun'un Çarşamba ilçesi'ne yapılan bu yatırıma bölge iş adamlarının katkısını sağlamaya yönelik, teşvik edici nitelikte sembolik bir hissedir.

Çarşamba Enerji A.Ş'nin Ticaret sicili gazetesi'nde ilan olunan ortaklarına bakıldığında bölgesel isimlerin varlığı, hisse oranlarıyla beraber dikkat çekici biçimde fark edilecektir. buradan da anlaşılmaktadır ki , adı geçen A.Ş. kar amacından ziyade, bölgede bir kalkınma hareketine öncülük etmek üzere tamamı Samsunlu olan isimlerin katılımıyla bölgesel bir inisiyatif olarak teşekkül etmiştir.

Kaldı ki, son hisse dağılım tablosuna göre adı geçen A.Ş'de müvekkil Sayın Suat Kılıç'a düşün hisse yüzde 1'dir. Kuruluş aşamasında müvekkile ait hisse payı %5 iken Mayıs 2011'de bu oran %1'e indirilmiş, yatırımcı iş adamlarının hisse payları artırılmıştır. Sayın Suat Kılıç'ın hisse devri noktasındaki bu tavrı bile kar amacı ile bir ortaklığa girişilmediğinin en büyük kanıtıdır. Yüzde 1 oranındaki sembolik bir hisse ile söz konusu A.Ş'den makul bir kar elde edilmesi mümkün değildir. böylesine sembolik bir hisseyi manşetten ''ortaklık'' diye takdim etmek vicdani ve ahlaki değildir.

En basit hukuk bilgisine sahip olanlar bile bilirler ki, bu tarz A.Ş. yapılanmakarına dair tüm kayıtlar ilenen tebliğ olunur. müvekkil Sayın Suat Kılıç'a ait hissedarlık bilgisini içeren kayıtların yayınlanarak aleniyet kazandırıldığı mecra da 18.10.2007 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi'dir.

Hiç bir gizlilik içermeyen, kimsedne saklanmayan, Ticaret Sicili Gazetesi'nde duyurulan bu ortaklığın bir suçsuz gibi takdim edilmesi hukuk sistemimizin genel ve özel kaidelerinin tümüyle inkar ve ihlalini içermektedir.

Bahsi geçen şirketin, ortakları arasınde Samsun'a yatırım yapmış ve yapmakta olan bir çok iş adamının ve yerel yöneticinin yer aldığını yukarıda ifade etmiştik. Bunun yanında haberde kasıtlı bir şekilde, şirket ortaklarından biri hakkında yürüyen soruşturma fırsat bilinerek, ''Kılıç'ın suç ortakları da AK Partili çıktı'' şeklindeki haber başlığının kullanılması, basın ahlaki içinde değerlendirilemez.

Haberde ismi geçen taraflara sorulmadan, gerçek bilgiye ulaşmak yönünde hiç bir çaba sarf edilmeden kaleme alına haber tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu nedenle basın ahlak ve ilkeleriyle ters düştüğü açıktır.

Sayın Suat Kılıç'ı zor duruma bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı bu haber nedeniyle yasal yollara başvuru haklarımızı kullanacağız"