BIST 10.265
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.393,15
HABER /  GÜNCEL

Aziz Kocaoğlu davasında skandal!

İzmir’deki yolsuzluk davasında duruşma başladıktan sonra telefonu çalan mahkeme başkanı, salondan çıkarak görüşme odasına geçti.

Abone ol

Kocaoğlu savunma yaparken, bu kez mahkeme heyetiyle iddia makamı arka tarafa geçerek yaklaşık 5 dakika konuştu.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 130 kişinin yargılandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci oturumunda, 397 yıl hapsi istenen Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlü savunmasını tamamladı.

"Hayatım boyunca haksız kazanç elde etmedim" diyen ve 1 lira vergi kaçırmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Sayın savcının, 52 vergi denetçisinin ve bunların içerisinden seçilen 8 bilirkişinin 'İzmir Büyükşehir Belediyesi organizasyonu, bir suç, çete örgütü ' nitelemesini kesinlikle ve kesinlikle reddediyorum" dedi.

Denetçilerin ve bilirkişilerin belediye mevzuatı bilgisi olmadığını savunan Kocaoğlu, bu nedenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Devlet Denetleme Kurulu'ndan uzman göndererek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni denetlemelerini istediğini, ancak sonuç çıkmadığını anlattı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Kocaoğlu "İzmir Büyükşehir Belediyesi bir suç örgütü değildir. Ben çete reisi değilim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Bu iddianame bizim iftihar, başarı vesikamızdır. Utanç duyması gerekenler, 11 ayı aşkın süredir tutuklu olan arkadaşlarımız değil, bu iddianameyi yani komployu hazırlayanlar'' diye konuştu.

Bu arada, duruşma başladıktan kısa süre sonra Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı'nın telefonu çaldı. Görüşme odasına geçen Kargılı, bir kaç dakika konuşup salona döndü. Kocaoğlu'nun 3 saat süren savunmasının ortalarında ise mahkeme heyetiyle iddia makamı arka tarafa geçerek konuştu. Yaklaşık 5 dakika sonra salona dönen heyet açıklama yapmadı. Telefon ve görüşme arasına tepki gösteren CHP'li Mahmut Tanal, "Bu bir skandal, hâkim duruşmayı bırakıp telefonla konuşamaz. Duruşmada kimse yanına gelemez. Özel görüşme odasına da savcı giremez" dedi.