BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,74
HABER /  GÜNCEL

Su kenarında film izler gibi izlediler

GAZİANTEP'te 12 yaşındaki Muzaffer Çil, yüzmek için girdiği su birikintisinde boğulan kardeşleri arama çalışmalarında ilginç görüntü.

Abone ol

GAZİANTEP'te 12 yaşındaki Muzaffer Çil, yüzmek için girdiği su birikintisinde boğuldu, kardeşi 9 yaşındaki Mustafa Çil ise sudan çıkmayı başardı. Ceset arama çalışmalarını yüzlerce kişi 'Film izler gibi' izledi.

Şirinevler Mahallesi 100 Nolu Cadde'de saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, Bahattin Teymur İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Muzaffer Çil, kardeşi Mustafa ile beraber, evlerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki inşaatlara toprak alındığı için çukurlaşıp, yağmur suyuyla dolan yaklaşık 30 metre uzunluk ve 10 metre genişlikte, derinliği yer yer 150 santimi bulan su birikintisine girdi. Muzaffer Çil, kıyıdan uzaklaşınca bir anda balçığa saplanıp, suda çırpınmaya başladı. Kardeşinin kurtarma çabaları ise sonuçsuz kaldı. Muzaffer Çil, birkaç dakika sonra suda kaybolurken, sudan çıkmayı başaran kardeşi hemen çevredekilerden yardım istedi.

1 SAAT SONRA ÇIKARILDI

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çağrılan itfaiye ve sivil savunma ekipleri Muzaffer'i bulmak için arama çalışması başlattı. Bu arada koşarak olay yerine gelen anne 33 yaşındaki Ayşe Çil, oğlunun boğulduğunu öğrenince baygınlık geçirdi, kardeşi Mustafa da gözyaşlarına boğuldu. Yüzlerce kişinin film seyreder gibi izlediği, yaklaşık bir saat süren arama çalışmalarının ardından ekipler çocuğun cesedine ulaştı. Sudan çıkarılan ceset ambulansa konularak otopsi için Şehitkamil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Vatandaşlar, çevrede önlem alınmamasına tepki gösterdi. Ölen çocuğun babası İbrahim Çil'in İstanbul'da inşaat işçiliği yaptığı, Muzaffer Çil'in 2'si kız, 2'si erkek 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu belirtiildi.