BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.467,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kepenk kapatma eylemine ad koydu!

Başbakan Tayyip Erdoğan kritik Hakkari ziyaretinde BDP'ye ağır dille yüklendi

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan kepenk kapatma eylemi ile karşılandığı Hakkari'de terörden beslenmekle suçladığı BDP'ye yüklendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

KAPATMA DEĞİL KAPATTIRMA

Esnafın dükkanlarını açmamasına tepki gösteren Erdoğan, terör örgütü ve BDP'lileri Hakkarililere şikayet etti. Kepenk kapatma eylemini "Kepenk kapattırma" eylemi olarak nitelendiren Erdoğan Hakkarililerden, "İstismar ve hizmet siyaseti yapanları ayırın" diyerek destek istedi.

AVUCUNU YALASIN

PKK ve BDP'ye yüklenerek "Bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırmayız. Kim ameliyat peşine düşüyorsa avucunu yalasın" diye çıkışan Erdoğan hükümetleri dönemindeki hizmetleri anlatırken Hakkari'deki ilk beyin ameliyatının kendi dönemlerinde yapıldığını söyledi.

YENİ ANAYASA MESAJI

Erdoğan'ın kritik Hakkari ziyaretinde en önemli mesajı ise yeni Anayasa oldu. Erdoğan, "Hakkarili kardeşimin Bu Anayasa benim Anayasam diyeceği bir anayasa için destek istiyorum. İnsanı merkeze alan, milletin derdine çare üretecek, ekonomiye güç verecek bir Anayasayı millet kendisi yapacak. Ayrım yok, ama yok, dışlama, öteleme yok. Bu anayasayı yapacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KEPENK KAPATMA DEĞİL KAPATTIRMA EYLEMİ

Kepenk kapatma eylemi değil bi kepenk kapattırma eylemi bunun adı. İnsanları tehdit ederek insanlara belediye eliyle dehşet saçarak buna kepenk kapatma diyemezsiniz. Bu açık seçik kepenk kapattırmadır. Ticaret özgürlüğüne engel olmaktır bu. Hangi demokrasi temel hak ve özgürlükleri konuşuyorsunuz siz.

SOKAKLARDA DOLAŞIRKEN İNSANLIĞIMDAN UTANDIM

Bu sokakta dolaşırken insanlığımdan utanıyorum. Bu nasıl yerel yönetim. Burada alt yapı yol var mı Allah aşkına. Size gönderdiğimiz para nereye gidiyor.

Çetelerden hesap sormuyoruz sadece. İnkar politikalarına karşı çıkıyoruz. Faili meçhul cinayetlerin peşine düşüyoruz.

Kürtçe konuşma özgürlüğü AK Parti döneminde gerçekleşti. Devlet Televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Bugün Uluslararası Kürt Konferansları düzenleyen Hakkari Üniversitesi var. Bu üniversiteyi kim kurdu?

FUTBOL TAKIMI GİBİ PARTİ TUTULMAZ

Şiddet acıdan başka bir şey vermedi. Terör şiddet acı yoksulluktan başka bir şey getirmedi. Bu şiddet kimin işine yarıyor. Terör kimin ekmeğine yağ sürüyor. Kim size hizmet veriyorsa oyunuzu ona verin. Futbol takımı tutar gibi oy verilmez. Oy namustur, şereftir. Korkunun ecele faydası yoktur.

Molotof kokteyli taşlar hangi meseleye çözüm getiriyor.  Temel hak ve özgrülükler böyle gelmez. Bu istismar politikasını engelleyeceğiz.

İNKAR RED ASİMİLASYON BİTTİ

MHP-CHP-BDP bu süreci sabote etmek için birlikte çalıştı. 1940'lı yıllarda CHP Bakanlar KUrulu, İsmet İnönü imzasıyla kitapların nasıl toplatıldığını gösterdim. O belgeler on yıllardır açıklanan acının belgeleri, inkar politikalarının belgeleri. Biz inkar, red, asimilasyon politikalarına karşı çıktık. Böyle bir şey kalmadı. Sadece benim partimin grubunda 60'ı aşkın Kürt kökenli milletvekili var. Kabinemde Kürt bakan arkadaşlarım var. Birilerinden ruhsat alarak bunları görevlendirmedik. Bu görevlendirmeleri millet yaptı.

BU VATANIN ÜZERİNDE AMELİYAT YAPTIRMAYIZ

Herkes rolünü oynuyor. Artık bu ülkede Kürt kardeşimizin sorunları bugünden sonra da benim sorunumdur. Lazın, Türkün sorunu benim sorunumdur. Biz tek millet dedik. Bu milletin içinde Türk, Kürt, Çerkez, Laz Roman'ı var. Millet böyle oluşur. ARkadan tek bayrak dedik. Ta Afyon'dan yola çıkarken dedim. Bu renk şehidimin kanı, hilal bağımsızlık, yıldız şehitleri sembolize eder.

Bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırmayız. Bu vatan bizim. Kim ameliyat peşine düşüyorsa avcunu yalasın.

YENİ ANAYASA İÇİN DESTEK

Şu Hakkari’nin sokaklarındaki hal Kürt kardeşlerime hizmet vermek diyebilir miyiz. Halkını seven halkına hizmet eder. Hakkarililerin gerçeği görmesini istiyorum. Bu şiddet politikalarını sorgulamalarını, Hakkarili anaların çocuklarına sahip çıkıp dağdan çağırmasını istiyorum. Bugün daha özgürüz. Hep birlikte daha iyi standartları daha yüksek yapacağız. Bunun için destek istiyoruz.

Yeni bir Anayasa için Hakkarili kardeşimin Bu Anayasa benim Anayasam diyeceği bir anayasa için destek istiyorum. İnsanı merkeze alan Milletin derdine çare üretecek ekonomiye güç verecek bir Anayasayı millet kendisi yapacak. Ayrım yok,. Ama yok dışlama öteleme yok. Bu anayasayı yapacağız.

1 MİLYON KAPASİTELİ HAVALANI


Hakkarili için de hayallerim var. Ben bu hayalleri de gerçeğe dönüştürmek istiyorum. Yüksekova’da 1 milyon kapasiteli bir havaalanın temelini attık. 120 milyon trilyona mal olacak. Bunun temel atma törenini bile engellemek istediler. Ama benim Ulaştırma bakanım geldi temeli attı. İnşaat devam ediyor. Aynı şey Silopi Şırnak da oldu. O da gerçekleştirdi. Burada havaalanı Kürt kardeşimin aklından geçer miydi. Buraya uçağı indireceğiz. Buraya haftada 15-20 uçağın kalkmasını istiyorum.

ŞİDDETİN SUÇLUSU BDP

BDP’li başkan “Kandan beslenenlerin Allah belasını versin diyor. Bunu hangi yüzle söylüyorsun. Şurada Hakkari’de benim vatandaşım elini kolunu rahat rahat sallayarak gezemiyorsa bunu sorumlusu sizsiniz. Bugün kepenk kapattırıyorsanız bunun suçlusu sizsiniz. Üç gün kendilerine göre yas ilan edip kepenk kapattırıyorlar. Dünyanın neresinde var. Burada bir hoca efendiyi rahatlıkla şehit edebiliyorsunuz. Ailesini de tehdit etmeye devam ediyorsunuz. Bu nasıl bir anlayıştır. Durum tespitini iyi yapmalıyız.

BDP TERÖRDEN BESLENİYOR

Terörden besleniyorlar. Terör varsa BDP var. Bunu onlar da açıkça ilan ediyor. Demokrasi diyorsanız tavrınızı açıkça ortaya koyacaksınız. Siz bu konuda yürekliyseniz çıkın terör örgütü olarak PKK’yı ilan edin. Edemediler Neder çünkü oradan besleniyorlar.

KÜRTLERİN DİNİ ZERDÜŞTLÜK MÜDÜR?

Birkez ölürüz. Buna inanmışız. Buna inanmayanlar tabi hergün korkarlar. İnanıyorsak hiç korkmayız. Bizim için ölüm son değil başlangıçtır. Bizim değerlerimizde inancımızda ölümden sonra dirilmek vardır. Bunların böyle bir şeyi yok. Bunlar İslam’ı kılıç zoruyla kabul ettiklerini söylüyorlar. Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu da bunlar söylüyor. Şimdi devletin imamları arkasında namaz kılmayın diyorlar. Cuma cemdir. Bunlar bu hassasiyet içinde değil. 12 Haziran dinimizi istismar edenlere cevap verme günüdür. Güvenli olursak, huzurlu olursa istikrar olursa Hakkari’ye dünyanın her yerinden yatırımcı gelir.

İLK BEYİN AMELİYATI AK PARTİ DÖNEMİNDE

Hakkari’de 2007’de ilk kez beyin ameliyatı yapıldı. Bağımsızlar ne yapacak. Ne hizmet verecekler Kürt kardeşlerime. Bu tehditlere karşı dik durmaya çağırıyorum. Onlar ne yaparsa yapsınlar hizmetlerimizden geri durmayacağız. Ama bunlar müteahhitlerin iş makinelarını da yakıyorlar. Fakirliği böyle istismar ediyorlar.  

İSTİSMAR İLE HİZMETİ AYIRIN

Hakkari Belediyesine 2010 yılında 13.5 trilyon pay verdik. Yüksekova Belediyesine 18 trilyop pay verdik. Bunları bilin. Batı ne alıyorsa buralar daha fazlasını alıyor. Hakkari Belediyesinin görevi olmasına rağmen şehir içindeki ana yolları yapıyoruz. 4 çöp kamyonu gönderdik. Buna rağmen Hakkari çöpe mahkum ediliyor. Bu mudur hizmet. Hakkari’ye layık görülen bu mu? İşte bunu sorgulamanızı istiyorum. İstismar ve hizmet siyaseti yapanları ayırın. Siz çok daha iyisine layıksınız.