BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den istifalara ilk yorum

MHP lideri Devlet Bahçeli istifa eden üç yöneticinin durumunu değerlendirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kaset iddiaları sonrası istifa eden beş yöneticisinin ardından ilk kez konuştu.

KİMLER İSTİFA ETTİ?

Seks kasetleri olduğu ileri sürülen 6 MHP'li istifa etti. Ne söylediler? Ayrıntılar için tıklayın

TOPLUMDA ÇEVRELERİ OLAN İNSANLAR

Bahçeli, "Anlaşılıyor ki devlet yok iyi ki millet var ona gidiyorum. Bu insanların şahsiyetiyle uğraşmak doğru değil. Bunlar toplumda çevreleri olan insanlar. Partiyi rahatlatmak için istifa ettiler. İstifaları ben talep etmedim" dedi.

DÜN AKŞAM NE DEMİŞTİ?

Bahçeli Show TV'de katıldığı programda yeni görüntülerin çıkması durumunda ne yapacağı sorusuna, "Gereği neyse o yapılır. Aynı uygulama istenir. İstifaları istenir. Yalnız İslami çizgiden geldiğini iddia eden bir siyasi hareketin siyasi bir tavır göstermesi gerekir" demişti.

KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL NE DEDİ?
Liderler istifalar için ne dedi? Baykal ve Kılıçdaroğlu'nun tepkisi nasıl oldu? Ayrıntılar için tıklayın.

İLK GÜNKÜ AÇIKLAMALARI

Söz konusu site 6 MHP'linin ismini verdiği gün Bahçeli şantaja boyun eğmeyeceğini söyleyerek sorumluluğu üstüne almıştı: 

"Kimin elinde, ne kaset, ne bilgi var ise bu internet aracılığıyla kamuoyuna duyursunlar. Medya, dizi film gibi 24 saat yayınlasın. Nereye ulaşmak istediklerini hep beraber görelim. Bilinmesi gereken, MHP her şeye katlanır. Kendi aleyhinde de olsa, her tedbiri alır. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' der. Ancak bir şeye katlanmaz. Tehdit ve şantaja boyun eğmez.

Hal böyle olunca, MHP lideri olarak yoluma devam edeceğim. Şu saate kadar başta TRT olmak üzere, diğer medya kanalında yazılan isimlerin hiçbirini istifaya davet etmeyeceğim. Görevlerini yerine getirecekler. Bütün sorumluluk ve vebali üzerime alıyorum."