BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Su israfına hutbe önlemi

Eskişehir Müftülüğü kentte su israfının önlenmesi için kentteki tüm camilerde Cuma Namaz'ında hutbe okutacak.

Abone ol Eskişehir Müftülüğü kentte su israfının önlenmesi için hutbe okutacak. Eskişehir Müftüsü Ahmet Akın, Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de su kaynaklarının gün geçtikçe azaldığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda herkesin sıkıntı çekeceğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay başkanlığında oluşturulan komisyonun su israfının önlenmesi için bazı kararlar aldığını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

''Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapacak. Kentin su ihtiyacını karşılayan en önemli kaynak olan Porsuk Barajı'nda su miktarı ciddi oranda azalmış. Gelecekte çok ciddi sıkıntı yaşanmaması için biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. Din görevlileri vatandaşla bire bir irtibat sağlayan insanlardır. Kentin en ücra köşesine kadar varız. Allah'ın insanlara verdiği nimetler sınırlı. Bunları kullanırken israf etmemeliyiz. İsraf susuzluk felaketine neden olursa bunun cezasını hepimiz çekeriz. Bu düşünceyle kul hakkını ihlal etmemesi için suyu tasarruflu kullanalım. Dinimiz, nehirden abdest alan kişinin bile suyu israf etmemesini tavsiye eder''

1 Ağustosta kent merkezi, ilçelerde ve köylerde su israfı ile ilgili hutbe okutacaklarını bildiren Akın, DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek teknik bilgiler aldıklarını vaizleri bilgilendirdiklerini söyledi.