BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden Ergenekon uyarısı

MHP, Ergenekon konusundaki sessizliğini bozdu! Bahçeli, soruşturma gizliliğinin açıkça ihlal edildiğini söyleyerek...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon konusundaki sessizliğini bozdu. Bahçeli, soruşturmanın gizlilik esasının ayaklar altına alındığını söyleyerek, "kimse suç işleme imtiyazına sahip değildir" dedi.

MHP lideri Bahçeli, grup toplantılarına verdiği üç haftalık aradan sonra ilk kez suskunuluğunu bozdu. Bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada Ergenekon Soruşturması'yla ilgili sızdığı iddia edilen iddianameyi eleştiren Bahçeli, "Bu tür iddalar hazırlık soruşturmasının gizliliği ilkesi ayaklar altına almıştır" dedi.

Konunun bağımsız Türk adaletinin önünde olduğunu söyleyen Bahçeli, "Şimdi yargı süreci hukuk içinde yürütülecek ve gerçekler ne ise mahkeme kararıyla ortaya çıkacaktır.Herkes bu sürecin sonucunu beklemeli ve çıkacak karara saygı göstermelidir. Hazırlık soruşturmasının gizliliği ilkesi ayaklar altına alınarak bazı basın organlarına sızdırılan bilgilerinin kaynakları da süreçte mutlaka açığa çıkartılmalıdır. Bu konu, bilgi kirliliğine yol açtı gibi basit bir tespitle geçiştirilemeyecek kadar önemlidir.Görevi, konumu ve yetkileri ne olursa olsun, hiç kimse suç işleme imtiyazına sahip değildir." dedi.

Açıklamasında AK Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne açılan davanın da bir an evvel sonuca bağlanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, yargı önündeki hukuk süreçleri arasında pazarlık denklemi kurulduğu yolundaki imalarında Türkiye'nin hayrına olmadığını söyledi.