BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şair Karayı uğurladık

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden şair Raşit Kara, Kınalıada'da toprağa verildi.

Abone ol Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden şair Raşit Kara, Kınalıada'da toprağa verildi. Berfin Basın-Yayın'dan yapılan açıklamaya göre, Raşit Kara'nın cenazesi, Kartal Cemevinde düzenlenen törenin ardından Kınalıada'da defnedildi.

Raşit Kara, 1945'te Sivas'ın Zara ilçesi Aluçluseki Köyü'nde doğdu. İlkokul diplomasını, 1959'da yerleştiği Büyükada'da alan Kara, 1967'de şiir yazmaya başladı.

Birçok şiir ve makalesi çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan Kara'nın, 1991'de Almanya'da yayımlanan ''Vora Koy'' adlı şiir kitabından 3 şiiri, aynı yıl yayımlanan ''Yunus Emre Sevgi Yılı Antolojisi''nde yer aldı.

Raşit Kara'nın, ''Roc'', ''Güzel İnsan'', ''Bedestan'' ve ''Zara'' adlı şiir kitapları; makalelerinin yer aldığı ''Filizkıranlar'' ve 2000 yılında İstanbul-Taksim'den başlayıp Ankara'ya yaptığı yürüyüşün anılarını topladığı ''Medeniyete Yürüyüş'' adlı kitapları yayımlandı. Kara, ''Kınalı'' isimli şiiriyle Türkiye Şairler Derneğinin düzenlediği şiir yarışmasında ikinci oldu.

Şairliğinin yanı sıra çevreci ve sporcu kimliğiyle de tanınan Kara, yıllarca İstanbul'da el ilanları dağıtarak ''Yere Tükürmeme'' kampanyası yürüttü ve bu kampanya kapsamında 13 günde Taksim'den Ankara'ya yürüdü.

Şair Raşit Kara, evli ve 4 çocuk babasıydı.