BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  DÜNYA

Stephen Hawking İsrail'i şok etti!

Ünlü Fizikçi Stephen Hawking İsrail'in "Gelecekle Yüzleşmek" adlı toplantısını boykot edecek.

Abone ol

İsrail'in Filistin politikasını protesto eden ünlü fizikçi Stephen Hawking, İsrail Cumhurbaşkanlık Konferansı "Gelecekle Yüzleşmek" toplantısını boykot etme kararı aldı.

Dünyaca ünlü fizikçi ve İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde matematik profesörlüğü yapan Stephen Hawking, İsrail'in Filistin politikasını protesto etmek amacıyla bu ülkede düzenlenen uluslararası bir konferansa katılmama kararı aldı.

İSRAİL'İN FİLİSTİN POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ 

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in ev sahipliğinde düzenlenen "Gelecekle Yüzleşmek" konferansına davet edilen Hawking, önemli sağlık sorunları yaşamasına rağmen Kudüs'e gideceğini açıklamıştı. İsrail, önümüzdeki Haziran ayında düzenleyeceği uluslararası konferansa ünlü fizikçi Stephen Hawking'in de katılacağını duyurmuştu.

PERES'E MEKTUP GÖNDERDİ

Hawking geçtiğimiz hafta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yazdığı bir mektupta, kararını değiştirdiğini, "Gelecekle Yüzleşmek" konferansına katılamayacağını belirtti. Stephen Hawking, kamuoyuna yönelik bir açıklama ise yapmadı.