BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

MHP’Lİ VEKİL O TEKLİFİ SAVUNDU

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, milletvekillerine yeni imkanlar verecek olan yasa teklifine ilişkin, "Milletvekillerinin farklı bir...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, milletvekillerine yeni imkanlar verecek olan yasa teklifine ilişkin, "Milletvekillerinin farklı bir statüde olmaları dolayısıyla bazı farklılıkların verilmesi, aslında doğal karşılanması gereken bir husustur ama bu, vatandaşın ve kamu vicdanının kabul edemeyeceği ölçüde olamaz" dedi.
Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidarın PKK’ya dost bürokratların bölgede görevlendirdiğini iddia eden Yeniçeri, "Bölgede askerler garnizonlara, polis karakollara, devlette vilayet binalarına hapsedimiştir" dedi. Yeniçeri, kırsal alanda TSK’nın boşalttığı bölgelere yerleşen teröristlerin asayiş kontrollerine başladığı haberlerinin geldiğini, istihbarat raporlarına göre PKK’lıların kolluk kuvveti gibi davranmaya başladığını ileri sürdü. Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Yeniçeri, milletvekillerine yeni imkanlar verecek kanun teklifine ilişkin soru üzerine, "Milletvekillerinin farklı bir statüde olmaları dolayısıyla bazı farklılıkların verilmesi aslında doğal karşılanması gereken bir husustur ama bu, vatandaşın ve kamu vicdanının kabul edemeyeceği ölçüde olamaz" diye konuştu.

"BU KIYAK DEĞİL Mİ ?"
Bir gazetecinin ’SGK’lı vatandaşın ödeyeceği ücret iki katına çıkarılırken, milletvekillerinin kendisi ve yakınlarına ömür boyu sağlık sisteminden yararlanma hakkı verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz, bu kıyak değil mi?’ yönündeki sorusuna Yeniçeri, "Milletvekiline bu tür bir ayrıcalık tanımak yerine vatandaşa böyle bir ayrıcalık tanımak gerekli ama milletvekilini de güçlü kılmak durumundasınız. Milletvekilliğini yapması için kendisini güçlü hissetmesi lazım. Milletvekilliğini güçlendirmeden demokrasiyi güçlendiremezsiniz" karşılığını verdi.

BAŞINDAN GEÇEN BİR OLAYI ANLATTI
Konuyla ilgili başından geçen bir olayı da anlatan Yeniçeri, Kütahya’ya giderken araçlarını durduran trafik polisinin kendilerine uyguladığı tavırdan rencide olduğunu anlattı. Yeniçeri, "Kütahya’ya gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu ’radara yakalandınız’ dedi. Şoför ’araçta milletvekili var’ dedi. Polis, emir komuta içerisinde ’ruhsat, ehliyet’ dedi. Biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi" ifadelerini kullandı.

OSLO SÜRECİ DAVA KONUSU MU OLUYOR ?
Bir gazetecinin "Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın, Oslo süreci ile ilgili Başbakan’a kadar uzanan bir iddianame hazırlığı içinde olduğu için görevden alındığına ilişkin haberler var. Buna ilişkin size bir bilgi geldi mi?’ yönündeki sorusuna ise "Gelmedi ama bunu yadırgamam. Hukuk şu anda sadece muhalefet için var, yasalar yalnız muhalefete işliyor. Hukuk varsa, adaletten söz ediyorsak, savcının soruşturmasını açması ve eğer dahli yoksa ’Başbakan’ın bunda bir dahli yoktur’ demesi lazım" yanıtını verdi.
(İHA)