BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  POLİTİKA

SP'li Bekaroğlu Twitter'dan itiraf etti

Seçime büyük beklentilerle giren HAS Parti'den seçim sonrası ilk itiraf Mehmet Bekaroğlu'ndan geldi.

Abone ol

Seçimin ardından kaybeden partilerde özeleştiri dönemi başladı. İlk olarak BBP Genel Başkan'ı Yaşar Topçu başarısız olduklarını açıklayarak istifa etti. CHP ise tam bir iç hesaplaşma içine girdi.

Seçime büyük beklentilerle giren ve umduğunu bulamayan sağ yelpazedeki HAS Parti'de ise bir süredir sessizlik hakimdi. Ancak bu sessizlik partinin kurucularından ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nun Twitter mesajlarıyla bozuldu.

Seçmenin HAS Parti'ye itibar etmediğini söyleyen Bekaroğlu, Twitter'dan şu mesajı gönderdi, "Hiçbir bahanemiz yok seçmen bize 'olmaz' dedi. Benim artık söyleyecek sözüm yok. Doğruları söylediğime inanıyorum."

Seçmenlerine teşekkür eden Bekaroğlu, başarısızlığı ve Ak Parti'nin başarısını şöyle açıkladı;

1- Halkın en alttakileri, yaklaşık 10 milyon insan bir şekilde yardımla ayakta duruyor. Bu yardımların kesileceğinden korkuyor.

2- Siyasal dönüşümde esas olan orta kesim, tüketici kredileri ve kredi kartları ile bağlanmıştır. Bu kesimin en büyük korkusu kriz, bunlar istikrara bağlılar. Aman kriz çıkar diye endişe içindeler.

3- Bu toplumun büyük bir kesimi CHP'nin temsil ettiği vesayetçi zihniyetten çok korkuyor. Bu zihniyeti tarihe gömmek istiyor.