BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,12
ALTIN 2.472,37
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Spam mailler Tayvandan

Spam posta Mayıs ayında sürpriz bir şekilde yüzde 20 artış gösterdi.

Abone ol

Mayıs ayında spam postaların yüzde 64"ü Tayvan"dan kaynaklandı.

Güvenlik şirketi CipherTrust"ın analizlerine göre Mayıs ayında gönderilen spam postaların yüzde 64"ü Tayvan"dan atıldı. Tayvan ani bir şekilde spam posta göndericisi haline gelmesi, Mayıs ayında kullanıcıların e-posta kutularını spam dolmasına yol açtı. Tayvan"dan sonra en fazla spam yüzde 23 ile ABD"den, yüzde 3 ile Çin"den gönderildi.


CipherTrust raporuna göre, Mayıs ayında 7.4 milyon yeni zombi makine spam ordusuna katıldı. Bunların yüzde 24"ünün Çin"de, yüzde 9.4"ünün ABD"de yüzde 7.5"inin ise Almanya bulunduğu tahmin ediliyor. Hacker"lar genellikle uzaktan erişimli ele geçirdiği bilgisayarları spam gönderimimde bir istasyon olarak kullanıyor. Kullanıcılarının haberi olmadan ele geçirilen bilgisayarlara "zombi" deniyor.

CipherTrust raporu, Mayıs ayındaki spam artışını iki nedene bağlıyor. İsrailli Blue Security güvenlik şirketinin aktivitelerini kaldırması ve spam göndericilerin filtreleri aşmak için sadece fotoğraflı olarak gözüken ("image-only") e-posta göndermesi.

FOTOĞRAF DOSYALARI FİLTRELERİ GEÇİYOR
Blue Security şirketi, spam postalara karşı uyguladığı programı bitirme kararı aldı. Böyle olunca binlerce kullanıcı korumasız kaldı. Ayrıca sadece fotoğraf olarak gönderilmiş gibi gözüken "image-only" e-postalar ise son aylarda en sık kullanılan spam taktiklerinden biri. Spam göndericileri metni, resmin içine yerleştirerek bir email görüntüsü yaratıyor, ancak esas gönderdikleri bir resim dosyası.

E-posta metinlerini tarayan filtreler de bunları farketmeyebiliyor, spam göndericiler ise metin olarak yazacakları ne varsa bunları resme işliyor. Fotoğraf mesajlarını filtrelemesi için bilgisayarda imajları tarayacak optik teknolojiler olması gerekiyor, ancak bunlar ise makineyi yavaşlattığından tercih edilmiyor.