BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Sözün bittiği yer

Kirli eller yine huzuru hedef aldı! Hainler önceki gece 4 koldan Beytüşşebap'a saldırdı.

Abone ol

Şemdinli'de amacına ulaşamayan kanlı eller, bu kez Şırnak Beytüşşebap'ta sahneye çıktı. PKK'lı teröristler, önceki gece saat 22.00'de Irak sınırındaki Beytüşşebap'ı hedef aldı. Önce ilçenin tek girişi olan Hezil Çayı üzerindeki köprü bombalandı. Ardından da elektrikler kesildi. İşte bu andan sonra hainler, 4 koldan ilçeyi hedef seçti. Kato ve Faraşin Dağları'ndan gelen 100 kişilik terörist grup, tepelerden önce askeri noktalara ateş açtı.

KATO DAĞI'NA KAÇTILAR

Ağır silahlarla ilçeye inen teröristler Kaymakamlık, Tugay Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve polis lojmanlarında nöbet tutan polis noktalarına saldırdı. 3 saat süren çatışmada 10 Mehmetçik şehit olurken, 7 güvenlik görevlisi de yaralandı. Saldırı sonrası Kato Dağı'na kaçan teröristleri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda 20 terörist öldürüldü.

CESETLERİ ALMAK İSTEDİLER

Gün ışığında ise çatışmanın boyutları ortaya çıktı. Terörist cesetlerini almak isteyen kalabalık bir grup, havaya ateş açılarak dağıtıldı. Bu arada dün sabah ilçenin 6 km dışındaki köprüye çekim yapmak için giden gazetecilere, dağlardaki teröristler tarafından ateş açıldı. Şehitlerin naaşları ise son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.

HEDEF KAYMAKAMIN EVİ MİYDİ!

Teröristler, saldırı sırasında Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş'ın da evini hedef aldı. Eve 5 roket atıldı. Ancak güvenlik güçleri, teröristleri püskürttü.

KOBRALAR İNDİRDİ!

Beytüşşebap'ta operasyon sürerken Hakkari Şemdinli'deki Beyaztepe'de hareketli saatler yaşandı. Kobralar, tepeye dikilmek istenen ve PKK'yı temsil eden bez parçasını bombalad

ÇANTADAN DELİCİ ÇIKTI

Güvenlik güçleri, TOKİ'nin yaptırdığı polis lojmanlarının önünde 3 teröristin cesedini buldu. Teröristlerin üzerinde arama yapıldı. Adeta bir cephanelikle karşılaştı. PKK'lıların çantasından otomatik silah, zırh delici ve roketatar çıktı.

BU ACIYI YAŞATANLAR HESABINI VERECEK!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırıyı lanetledi. Gül, şunları söyledi: "Bu acıyı yaşatanlar mutlaka hesabını vereceklerdir. Hain oyunun iç ve dış destekçileri de yanlış bir hesabın içinde olduklarını er geç anlayacaklar ve bunun cezasını çekeceklerdir."

KARANLIKLARIN KUKLASI

Başbakan Erdoğan da terörün amacına ulaşamayacağını söyledi: "Hainlerin, canilerin tuzağına düşmeyeceğiz. PKK uluslararası karanlık çevrelerin kuklası. Terörle mücadele kararlılıkla sürecek."