BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 50 binden fazla iddiası

Suriye'deki savaşta ölü sayısının toplam 50 bin olduğu iddia edildi.

Abone ol

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) üyesi Fransız cerrah Jaques Beres, Suriye'de muhaliflere yönelik saldırılarda en az 50 bin kişinin öldüğünü ve bu rakama kaybolan kişilerin dahil olmadığını iddia etti. Yaklaşık 40 yıldır savaş bölgelerinde çalışan ve şuan Halep'te cephe yakınlarındaki bir hastanede gizli olarak görev yapan Beres, Suriye'de yaşanan şiddet olaylarında ölenlerin sayısının, gerek resmi, gerekse muhalif kaynakların verdiği rakamların çok üzerinde olduğunu savundu.

"LONDRA'DAKİ ÖRGÜTÜN VERDİĞİ SAYI AZ"

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (SOHR), 2011 Mart ayından bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısını toplam 26 bin 283 olarak açıkladığına işaret eden Beres, SOHR ve diğer kuruluşların Suriye'deki kayıplara ilişkin tam resme sahip olmadığını iddia etti. Beres, Suriye'deki ölümlerin çoğunun sadece kağıtlarda tutulduğunu belirterek, ''Buradaki ölü sayısının Londra'da kayda geçmediğinden eminim'' diye konuştu.

Geçen 2 hafta zarfında günde ortalama 20 ila 45 yaralıyı tedavi ettiğini belirten Beres, bunların çoğunluğunun Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı muhalifler olduğunu ifade etti. Fransız cerrah, muhaliflerin zayiatının günde 2 ila 6 arasında değiştiğini ifade ederek, bu istatistiklerin, fiilen ordu ve muhalifler arasında bölünmüş kalabalık bir ticaret kentindeki küçük bir hastanenin rakamları olduğuna dikkati çekti.