BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sözleşmelilerin hayalleri yıkıldı

Sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçme umudu suya düştü.. Bakan Çubukçu'yu sözünü tutmamakla eleştirdiler.

Abone ol

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin, ''Maliye Bakanlığının sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışmasının bulunmadığının'' açıklanmasıyla bütün umutlarını yitirdiklerini ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun acil bir açıklama beklediklerini kaydetti.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun bugüne kadar verdiği sözleri tutmadığını öne sürdü.

Maliye Bakanlığına vekalet eden Egemen Bağış'ın ''Maliye Bakanlığında sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi yönünde bir çalışma olmadığı'' yönünde açıklamada bulunduğunu anımsatan Koncuk, ''Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Çubukçu mu doğru söylüyor, yoksa sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine yönelik bir çalışma olmadığını belirten Maliye Bakanlığı mı?'' diye sordu.

Açıklamasında ''Şayet Maliye Bakanlığının bu yönde bir çalışması yoksa, Bakan Çubukçu sözleşmeli öğretmenleri ve kamuoyunu fena halde aldatmış demektir'' görüşüne yer veren Koncuk, şunları kaydetti:

''Bu eğer doğruysa Milli Eğitim Bakanı Çubukçu bu görevde bir saniye bile durmamalı ve gereğini yaparak, istifa etmelidir. Maliye Bakanlığı, hangi gerekçelerle sözleşmelileri kadroya almamaktadır. Tüm Türkiye sözleşmeli personel çalıştırma uygulamasına isyan ederken, Maliye Bakanlığı hakka ve hukuka aykırı olan bir uygulamayı nasıl olur da sürdürebilir?

Eğitim çalışanları bugün kime, neye inanacağını şaşırmıştır. Maliye Bakanlığından gelen açıklamayla tüm hayalleri suya düşen, umutlarını yitiren sözleşmeli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'dan acil bir açıklama beklemektedir. Bakan Çubukçu ya bugüne dek sözleşmeli öğretmenleri oyaladığını açıklayıp, onlardan özür dileyerek Bakanlık görevinden istifa etmelidir ya da Maliye Bakanlığı'nın yalan söylediğini açıklayarak, gerçekleri kamuoyuyla paylaşmalıdır.''