BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.394,87
HABER /  GÜNCEL

İlk kurşunu omzumdan yedim

Tokat Reşadiye'de PKK'nın kurduğu pusudan yaralı kurtulan Trabzonlu er Emrah Mandıralı, o dakikaları anlattı.

Abone ol

Omzundan, karnından ve sırtından yaralanan gazi Mandıralı kanlı pusuyu anlatırken, "O virajda sanki dünya durdu. Korku filmlerindeki gibi üzerimize kara bir bulut çökmüştü" diye konuştu.

8 aylık hamile eşi Birgül Mandıralı ikinci çocuğuna hamile olan jandarma er Mandıralı, Trabzon'un Arsin ilçesi Sula köyündeki evinde Sabah gazetesine konuştu. Saldırı sırasında aracı kullanan er Mandıralı, Türkiye'yi yasa boğan saldırıyı şöyle anlatıyor:

'10 METRE KALMIŞTI'
Sabah saat 09.00'da teçhizatlarımızı giyerek aracımıza bindik. Devriyeden hemen sonra, izinden dönen arkadaşları almak için şehir merkezine gittik. Bazı arkadaşlar da hastaneye uğrayacaktı. Tüm bunları halledince karakola dönmek için yola çıktık. Karakola gelmeden, yaklaşık 4 kilometre aşağıda yoğun bir sis bastırdı. Önümü hiç göremiyordum. Ancak 20 kilometre hızla gidiyordum. Karakola gelmeden önce hemen aşağıda bir viraj vardı. O viraja 10 metre kala ne olduğunu anlamadan, yüzlerce mermi araca isabet etmeye başladı. Önde oturan uzman çavuş Harun Arslanbey, cam kenarında oturduğu için kurşunlar ona isabet etti ve o anda şehit oldu. Benim yanımda oturan uzman çavuş Yusuf Öztürk ile birlikte kapıyı açarak kendimizi dışarı atmaya çalıştık. Ancak bu sırada daha kapıdan dışarı çıkamadan ilk kurşunu omzumdan yedim. Kurşunlardan bir diğeri karnıma, öteki de bacağıma isabet etti. Duyduğum tek ses üzerimize yağan mermilerin sesiydi."

'ZORUMA GİDİYOR'
Sürünerek kendisini yol kenarındaki uçurumdan aşağıya yuvarladığını belirten gazi er Emrah Mandıralı sesi titreyek anlatmaya devam ediyor: "Silah sesleri hiç susmuyordu. Yaralarımdan sürekli kan akıyordu. Ne kadar aşağıya yuvarlandığımı hatırlamıyorum. 15-20 dakika sonra tekrar yola çıktım. O sırada beyaz bir minibüs yaklaştı. Beni alıp hastaneye götürdü. Saldırı anında sanki üzerimize kara bir bulut çökmüştü. O bulut kalktığında ise her şey olup bitmişti." Arkadaşlarını şehit vermemin acısını unutamayacağını ifade eden er Mandıralı, "Bu hainlerin gelip 7 arkadaşımı şehit etmeleri çok ağırıma gidiyor. Başımı her yastığa koyduğumda arkadaşlarım aklıma geliyor. Allah ailelerine sabır versin" diye konuşuyor.

2'NCİ OĞLUNU BEKLİYOR
Anne ve babası Emrah'ın hain pusudan sağ kurtulmasının mutluluğunu yaşıyor. Batuhan isimli bir erkek çocuk babası olan gazi er de "Allah beni bir ay sonra doğacak ikinci oğluma bağışladı" diyor.