BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.519,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sözleşmeliler ne olacak?

CHP'li Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Çelik'e, sözleşmeli öğretmenlerin durumunu sordu.

Abone ol

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, ''Sözleşmeleri 30 Haziranda sona erecek olan 20 bin öğretmenin durumu ne olacak?'' diye sordu.

Gazalcı, Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, kamuoyunda ''sözleşmeli öğretmenler'' olarak bilinen ve bakanlıkça ''kısmi zamanlı geçici öğretici'' olarak görevlendirilen 20 bin öğretmenin, 30 Haziran 2006'da son bulacak olan sözleşmelerinin 657 sayılı kanunla olan ilişkisinin Danıştayca iptal edildiğini hatırlattı.

Sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin 30 Hazirandan sonraki durumlarının ne olacağını, sözleşmelerinin yenilenip yenilenmeyeceğini öğrenmek isteyen CHP'li Gazalcı, önergesinde şu soruları yöneltti:

''Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınma durumları var mıdır? Ağustos 2006 tarihinde atanacağı söylenen 10 bin öğretmen alımında sözleşmeli öğretmen alınacak mıdır? Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenler gibi sağlık ve kimlik haklarından yararlanması için ne gibi çalışmalar yürütülmektedir?''

''KIRK HADİS-İ ŞERİF'' KİTAPÇIĞI

Öte yandan Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, AK Parti Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir'in, ''Kırk Hadis-i Şerif'' kitapçığını gündeme getirdi.

Özcan, bu kitapçıkta, ''Kadın kocasına itaat ederse cennete gider'', ''Cennetlik olanlar bana gösterildi. Onların çoğunun fakir kimseler olduğunu gördüm. Cehennemlik olanlar da bana gösterildi. Onların çoğunun kadınlar olduğunu gördüm'' ibarelerinin yer aldığını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu kitapçığı inceleyip incelemediğini, incelendi ise buna ilişkin bir rapor ya da  bilgilendirme yapıp yapmadığını öğrenmek isteyen ANAVATAN'lı Özcan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bu kitapçıkta yer alan sözlere ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığının görüşü nedir? Bir kadının cennete gidebilmesi için 'kocasına itaat etmesi'ne ilişkin kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'de ya da İslam anlayışında bir husus yer almakta mıdır? Fakir olmak cennete gidebilmenin unsurları arasında mıdır? Kadın olmak cehenneme gitmenin unsurları arasında mıdır?''