BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Soyludan yakın takip

Antalya'yı kasıp kavuran orman yangını DP'nin gündeminde. DP lideri Süleyman Soylu hükümete hatırlatmada bulundu.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin ciğerlerini kül eden orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunurken, “Bugün siyaset yapma günü değil, yaraları sarma günüdür” dedi.

Soylu, Genel İdare Kurulu üyesi Tahir Alan, Antalya İl Başkanı Adil Aydın, Antalya Teşkilat Başkanı Mehmet Sevim, DP İl Sekreteri Sabahattin Şentürk’ün de aralarında bulunduğu bir heyetle orman yangınından en çok etkilenen Serik İlçesi’ne bağlı Karataş Köyü’nü ziyaret etti.
Yanan ormanlık alanlar, evler ve ahırlarda incelemelerde bulunan Soylu, Kızılay’ın yangında evlerini kaybeden vatandaşlar için kurduğu prefabrik evler bölgesini de ziyaret etti.

Karataş Köyü Muhtarı Arif Kahya’dan bilgi alan Soylu, bölgeyi görmeden dışardan yangının verdiği hasarı hissetmenin mümkün olmadığını vurguladı.
Soylu, bütün yangın bölgesinde incelemelerde bulunurken halkın mağduriyetinin apaçık ortada olduğuna dikkat çekti.

DP KONUNUN TAKİPCİSİ OLACAK

Gerekli hasar tespitinin yapılacağına inandığını kaydeden Soylu, ancak alınan bilgilerle resmi makamların verdiği bilgiler arasında çelişkiler bulunduğunun altını çizdi.
Soylu, bu yangının cumhuriyet tarihinin en büyük yangılarından birisi olduğunu belirtirken, en az 30 bin hektar civarında ormanlık alanın yandığını kaydetti.
Yangında hayatları kaybeden Ali Deniz ve Osman Kahya’nın ailelerine de taziye ziyaretinde bulunan Soylu, “Bugün siyaset yapma günü değil, yaraları hep birlikte sarma günüdür. Devletimiz cumhuriyet tarihi boyunca vatandaşlarımızı bu olaylar, afetler karşısında yalnız bırakmadı bugün de bırakmayacak. Hasarların devletin sıcak eliyle karşılanması lazımdır. Bu konu Türkiye’nin en büyük siyasi geleneği olan Demokrat Parti tarafından takip edilecektir. ” dedi.
Karataş Köyü’nde yangından etkilenen vatandaşlara battaniye ve yardım malzemesi getiren Demokrat Parti heyeti geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra köyden ayrıldı.