BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.439,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan iddialı AK Parti oy tahmini!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HDP'nin listelerini değerlendirdi AK Parti'nin oy oranıyla ilgili iddialı bir tahminde bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HDP listelerini değerlendirdi, "dağ fare doğurmuştur" yorumunda bulundu. AK Parti'nin seçimleri yüzde 52 bandında tamamlayacağı iddiasında bulunan Soylu, AK Parti'nin sistem değişikliğiyle yeni bir döneme ihtiyacı daha olduğunu söyledi. 

Süleyman Soylu, Habertürk'te Ankara temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. HDP'nin batıda ve doğuda iki farklı yüzle siyaset yaptığını iddia eden Soylu, bölgede baskı ve şantajla siyaset yapmaya çalışıldığını söyledi.

"Onlarla karşılaşmak istiyorum, Allah şahit! Bana sorsalardı Trabzon yerine Hakkari'den aday olmak isterdim. Bu HDP'nin iyi yüzlülüğü ile sahada karşılaşmak isterdim. Şunu yapıyorlar: Batı'ya bir yüz, Güneydoğu ve Doğu'da tehdit ve şantaj yapıyorlar. Bunlarla sahada, cebelleşmek ve demokrasiyi orada hakim kılmaya çalışmak Türkiye'de siyaset yapan kişinin en temel görevidir.



DEMOKRASİ İSTİSMARI


Demokrasi istismarıyla karşı karşıyayız orada. Net bir demokrasi istismarıyla karşı karşıyayız. Bunlarla mücadele eden AK Parti'den başka kimse yok. CHP bunu yapamaz! Burunlarını dışarıya çıkaramazlar. Ne MHP yapabilir, böyle bir iddiaları da yok, böyle bir siyasi pozisyonları da yok. Yani bu seçimde en çok arzu ettiğim şey, yine gideceğim oraya ineceğim sahaya! 6-7 Ekim olaylarından önce oradaydım. Oradaki atmosferi çok iyi biliyorum. Oradaki teşkilat mensuplarımız kahramanca mücadele ettiler orada ve hala ediyorlar.

HDP'YE DOĞAN MEDYA AMBALAJI

Milletvekili adaylarımız kahramanca mücadele ediyorlar. Bir taraftan tehdit ortaya koyacaksınız, bir taraftan da Doğan Medyası'nın sizi bir ambalajda sunduğu gibi şirin, demokrasiyi savunan bir üslupla ortaya çıkacaksınız. Böyle bir şey söz konusu değil. Sahada neler yaşandığını biliyorum. Türkiye'de demokrasisi yelpazesini genişletebilecek AK Parti'den başka bir siyasi parti söz konusu değildir. Millete baskı, tehdit, şantaj, ürkütme, korkutma! 



"HDP LİSTELERİYE DAĞ FARE DOĞURMUŞTUR"


Aday listelerinin tanzimi şu şekildedir. Demin dedim ya AK Parti devletleşmedi, hantallaşmadı! Eğer HDP aday listelerinde çok renkliliği sağlayabilme şansına sahip olabilseydi yani bir iki hatıratını yazmanın dışında yapabileceği şeyler olmayan bir iki adamının dışında olmuş diyebilirdim. İşte o kendine devşirme bir iki adayları var. 

Türkiye'de partisinden olmaktan çok uzakta, tamamen kendi iç çatışmalarının sonucu bir liste hazırladılar. Dağ fare doğurdu derler ya, işte HDP'nin listeleri dağ fare doğurmuştur. 

"TRAFODA KEDİ ARAYAN SİYASİ PARTİ DEĞİLİZ"

7 Haziran akşamı millet nasıl bir tablo ordaya koyarsa, bu AK Parti için kabul edilebilir bir tablodur. Yani CHP gibi Milliyetçi Hareket Partisi gibi trafoda kedi arayan bir siyasi parti değiliz biz! Millet nasıl bir irade ortaya koyuyorsa bu bizim kabulümüzdür. Bizim iddiamız şu! Bu milleti hayalleriyle buluşturan birinci evreyi tamamladık. Birinci atılımı tamamladık, birinci kalkınma hamlesini tamamladık. Şimdi sıra ikinci kalkınma hamlesinde. Buna ihtiyacımız var. 

YÜZDE 52 BANDI

Şu anda 47-49 bandında gözüken AK Parti'yi, bu süreç 52 bandına taşıyacak. Göreceksiniz 52 bandında seçimi tamamlayacağız ve Türkiye'de anayasayı değiştirecek güce sahip olacağız. Tekrar söylüyorum anayasayı değiştirme gücü! Milletimizin buna ihtiyacı vardır. Türkiye için fırsattır. Geldik 11 bin dolara bunu 25 bin dolara çıkarmak zorundayız. Bu mekanizmayı yani siyaset mekanizmasını değiştirmek zorundayız. AK Parti bu millete hep yeniyi vaat etti ve hep yeniyle buluşturdu. Bir şey daha var. Biz de siz de! Muhafazakar bir insanım. Kıravat rengini değiştirmekte bile imtina ederiz ama AK Parti bunu yapmadı, hep devrim yaptı. Millet bu devrimi kabul etti, destekledi. Dokuz seçimin anlamı budur. 

"TÜRKİYE'DE MEMUR MAAŞLARI ÖDENEMEZ"

Diyelim ki Türkiye koalisyonlara mahkum oldu, bunun bedelini ödeyemeyiz. Ödeyemez Türkiye! Diyelim ki Türkiye'de bugün yaşanan faiz yüzde 25'lere, yüzde 30'lara, yüzde 50'lere çıktı. Neymiş emeklilere iki ikramiye vereceklermiş. Sen emeklileri bırak memurların maaşını ödeyemedin. Allah korusun bugün iktidara gelsen, ülkede memurlar maaşlarını alamaz. Biz bunları yaşamadık mı?"