BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,95
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan olay KPSS açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KPSS'de usulsüzlük iddiaları nedeniyle soruşturmaya ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam NTV canlı yayınında gündem ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

KPSS soruşturmasıyla ilgili de sert açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bizim dışımızda bir güç onda belirleyici olmuşsa onu saf dışı etmek bizim görevimizdir" dedi.

"ERTESİ GÜN SUİKAST TERTİP EDECEK BİRİSİ OLSA..."

Davutoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin "Bizim dışımızda bir güç onda belirleyici olmuşsa onu saf dışı etmek bizim görevimizdir" diyen Başbakan, yargı sürecinin hızlandığına işaret etti ve şöyle devam etti:

"İşlenen suçlar bir kopya çekilme ne olmuş değil. Birinin yapabileceği en büyük ahlaksızlık eşit şartlarda sınava giren iki taraf arasında etnik mezhebi veya ideolojik şekilde ayrım yapmak. KPSS sınavına girecek vatandaşlarım arasında bana ertesi gün suikast tertip edecek birisi olsa, o sınava ve diğer sınava girmişse ben önce o sınavın neticesini kabul ederim, suikast yapacaksa onun hukukunu ayrıca engellerim. Siz kader yazıcı değilsiniz. İnanıyorsanız, kaderi yazan bellidir. Ama siz oturduğunuz yerden şu şu isimler, şu bakanlığa girecek dolayısıyla şu sorular ona verilecek şu şu kişiler yükseltilecek onların yükselebilmesi için de şu kişilerin itibarları zedelenecek onlarla ilgili şeyler çıkartılacak bunu yapan kişiye çok da masum bir şey yapıyormuş gibi muamele yapılmaz."