BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Soylu ezber bozacak

DP'de "beyaz yürüyüş" tamamlandı. Süleyman Soylu bir ayda 52 ili gezdi.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkan Adayı Süleyman Soylu yurt gezisini tamamladı. Bir ay içinde 52 ilde gerçekleştirilen toplantılarda 81 ilin kongre delegeleriyle bir araya gelen Soylu parti tabanına “Beyaz Yürüyüşü” anlattı. Soylu, 6 Ocak’ta yapılacak Olağanüstü Kongre çalışmalarına 3 Ocak 2008’den itibaren Ankara Akay’daki eski Genel Merkez Binası’nda devam edecek.

Demokrat Parti’nin 6 Ocak Pazar günü yapılacak Olağanüstü Kongresi’nde Genel Başkanlığa aday olan İstanbul eski İl Başkanı Süleyman Soylu, kongre çalışmaları kapsamında Tekirdağ’dan başladığı gezisini Konya’da gerçekleştirilen toplantıyla tamamladı.

Yeni yılın ilk gününde Erzurum’da partilileriyle bir araya gelen Genel Başkan Adayı Süleyman Soylu, Olağanüstü Kongre’nin Demokrat Parti için bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Partinin yeni bir liderlik anlayışına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Soylu, “Lider tayin edici olmamalıdır. Liderin arkadaşları da biçici, kesici değildir. Onlarda düzenleyicidir, örtücüdür, eksiklikleri gidericidir. Bizim görevimiz milletin partisini yeniden geri vermektir. Siyasetin, demokrasinin ezberini bozacağız. Siyaseti düzeltmek gerekiyorsa, siyaset talimatla düzeltemezsiniz. Siyaset halkla, milletle, doğrulukla, adaletle, hakkaniyetle düzelir.” dedi.

“GÜVEN EROZYONUNA SON VERECEĞİZ”

Bir ayda 52 ilde düzenlenen toplantılarda 81 ilin kongre delegeleriyle bir araya geldi. Parti tabanına “Beyaz Yürüyüş”ü anlatan Süleyman Soylu, Demokrat Parti’de son dönemlerde ciddi boyutlara ulaşan güven erozyonuna son vereceklerini söyledi.

“Beyaz Yürüyüş”ün bir büyük atılımın ilk adımı olduğunu vurgulayan Soylu, “Türk siyasetinin çimentosu olan Demokrat Parti’nin yeni bir vizyona ihtiyacı vardır. Parti tabanından tavanına kadar bu ihtiyaç hissedilmektedir. Yenileşmeyi sağlayacak genç, dinamik kadrolarımızla bu göreve talip olduk. Tabanla-tavan arasındaki iletişim sorunumuzu çözmek ilk hedefimizdir. Kırat’ı yeniden şaha kaldıracağımıza inancım sonsuzdur. Kırat’ın yeniden şahlanışı çok yakındır” diye de ekledi.

“Beyaz Yürüyüş”ün sadece Genel Başkanlık değil, bir iktidar yürüyüşü olduğunun altını çizen Soylu, “Türkiye'nin siyasî aklı, AKP'ye bırakılmamalıdır. Demokrat parti, gelenekten geleceğe uzanan doğru yolu ile Türkiye'ye yeni proje sunmalıdır. Alternatif politikalar üretmeli, Türkiye'nin siyasal kaynağını bir kez daha zenginleştirmelidir. Demokrasiyi anayol olarak gören anlayışımız siyasete şeffaflığı, adaleti, ahlakı, doğru rekabet zeminini, doğru kaynaklarla beslenme alışkanlığını ve zihniyet değişimini sunacaktır” dedi.

KARARGAH ESKİ GENEL MERKEZ


Yurt gezisini tamamlayan DP Genel Başkan Adayı Süleyman Soylu kongre çalışmalarına yarından itibaren Ankara Akay’daki eski Genel Merkez binasında devam edecek.