BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu açık konuştu: Acımayacaksınız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da konuştu, uyuşturucu konusundaki mücadelenin daha etkin hale getirildiğini söyledi. Soylu, Avrupa'nın uyuşturucu konusunda da doğruları konuşmadığını kaydetti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadelede terörle olduğu gibi mücadele edileceğini söyledi. Suçun önlenmesi için yeni yöntemler ve teknikler geliştirildiğini kaydeden Soylu, güvenlik birimlerine seslenerek "İlgililere açıkça söylüyorum; terörle mücadelede hangi mantığı ortaya koyuyorsan, uyuşturucu satıcısını gördüğünüz anda acımayacaksınız. Ne dediğimi anlıyorsunuz. Acımayacaksınız" dedi.

Trabzon'da dün Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize illerinden gelen yöneticilerin katılımıyla düzenlenen 134’üncü dönem Kaçakçılık, İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadelede önemli mesajlar verdi. Soylu, Bugün suçun önlenmesi için bugün yeni cihazlar, yeni yöntemler, yeni teknikler bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Rakamın yıllık 1.5 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Türkiye üzerinden geçtiği tahmin edilen uyuşturucunun piyasa değeri yılda yaklaşık 40 milyar Türk lirasıdır. Güvenlik birimlerimizin ele geçirdiği uyuşturucunun piyasa değeri ise 4.5 - 5 milyar Türk lirası civarındadır. Türkiye’de toplam sigara tüketiminin yaklaşık yüzde 15’i kaçak sigaradan oluşmaktadır. Ve burada devletimizin vergi kaybı yıllık 4 buçuk milyar lira düzeyindedir.

UYUŞTURUCU MÜCADELESİ

Birleşmiş Milletler 2016 dünya uyuşturucu raporuna göre, 2014 yılında küresel düzeyde yakalanan eroinin yüzde 16’sı Türkiye tarafından ele geçirilmiştir. 2016 Avrupa uyuşturucu raporuna göre, Avrupa geneline 2014 yılında yakalanan 6.1 milyon ecstasy tabletin 3.6 milyonu Türkiye tarafından yakalanmıştır. Avrupa ve batı ile bizim, özellikle uyuşturucuya bakış açısı arasında ciddi bir farkımız var. Onlar bunu bir suç meselesi olarak görmüyor. Neredeyse yaşam biçimlerinin bir noktasına iliştirmişler. En kabası olarak söylüyorum, bunu bir sağlık meselesi olarak görüyorlar. 10 yıllardır Türkiye’yi uyuşturucu açısından bir geçiş ülkesi olarak nitelendirdiler. Daha doğrusu Batı bu konuda bizi hep aldatmaya çalıştı. Onların yaptıklarının kat ve kat fazlasını doğu ve batı arasındaki bu transferde yakalayan ve bu konunun ciddi şekilde üzerine giden güvenlik güçlerimizle önemli başarılar elde eden bir ülke konumundayız. Ama ya sentetik uyuşturucular konusunda batı ne yapıyor? Maalesef hiçbir şey yapmıyor.

"UYUŞTURUCU SATICISINA ACIMAYACAKSINIZ"

İlgililere açıkça söylüyorum; terörle mücadelede hangi mantığı ortaya koyuyorsan, uyuşturucu satıcısını gördüğünüz anda acımayacaksınız. Ne dediğimi anlıyorsunuz. Acımayacaksınız. Çocuklarımıza okulların etrafında uyuşturucu satmaya çalışanları gördüğünüz anda ona insan muamelesi yapmayacaksınız. Bu kadar basit ve net. Bunu tüketeceğiz bu ülkede."