BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

İşte FETÖ firarisi komutanların listesi

Türkiye, 15 Temmuz'daki hain kalkışmanın yaralarını sarmaya çalışırken, darbe soruşturması kapsamında kalkışmaya katıldığı tespit edilen 154 firari komutanın yakalanması için operasyon yürütülüyor.

Abone ol

Ankara, 15 Temmuz sonrası kayıplara karışan FETÖ zanlılarının peşine düştü. Darbe soruşturması kapsamında, darbe girişimine fiili olarak katıldığı belirlenen 7'si amiral ve general olmak üzere 154 komutanın yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar ve davalar kapsamında örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, Mustafa Zeki Uğurlu ve Adil Öksüz gibi isimlerin yanı sıra aralarında asker, iş adamı, savcı, emniyet müdürü ve gazetecilerin de yer aldığı çok sayıda kişi firari durumda bulunuyor.

154 FİRARİ KOMUTAN ARANIYOR

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma ve davalarda da darbe girişimine katılan 7'si amiral ve general 154 komutanın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

KARA KUVVETLERİ AĞIRLIKTA

Kara Kuvvetleri Komutanlığından 100 subay ile 12 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 18 subay ile 9 astsubay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 4 subay ve 4 astsubay firariler arasında yer alıyor.

FUAT AVNİ HESABININ KURUCUSU ARANIYOR

Firari isimler arasında 2010 KPSS sorularını çalıp Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği üzerinden hücre evlerine servis ettiği belirtilen Mehmet Hanefi Sözen ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının örgütün medya yapılanmasına yönelik hazırladığı iddianamede "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu belirtilen Said Sefa da bulunuyor.