BIST 10.174
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.402,03
HABER /  POLİTİKA

Siyaset Demirel'in bu sözlerini konuşuyor

Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yıllar önce başkanlık sistemini savunduğu videosu ortaya çıktı. İşte son ayların en çok tartıştığı başkanlık sistemiyle ilgili Demirel'in söylediği o sözler;

Abone ol

Ankara kulisleri merhum Süleyman Demirel'in yıllar önce başkanlık sistemiyle ilgili söylediği sözleri konuşuyor.

Süleyman Demirel'in yıllar önce başkanlık sistemiyle ilgili söylediği sözler günün en çok izlenen videolarından biri oldu. Katıldığı bir programda yapmak isteyip yapamadığı ve içinde uhde olan şeyi anlatan Demirel, Türkiye'de sistem değişikliğinin zorunlu olduğunu ve yönetim sorunlarının da bundan kaynaklandığını söylemiş. İşte Demirel'in başkanlık sistemiyle ilgili o sözleri:

"Ben isterdim ki, Türkiye Cumhurbaşkanı'nı seçsin. Ben isterdim ki, Türkiye dar bölge seçimine gitsin. Neden dar bölge seçimine gitsin? İstanbul’un 70 tane milletvekili var, kaç tanesini tanıyorsunuz? Halktan kopuk bir cumhuriyet olmaz. Temsili sistem işlemiyor. Ben İsterdim ki, Türkiye’de başkanlık sistemini yapalım. İçimde ukdedir yapamadık. Devlet büyük, ülke büyük, halk çok dinamik biz bu ülkeyi idare edemiyoruz. Sistemde değişiklik yapmamız lazım."