BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  GÜNCEL

Soyguncuların para sızdırma oyunu

İstanbul'da soygun yapan 4 kişinin, gerçekleştirdikleri soygunun ardından yaptıkları telefon görüşmelerinde...

Abone ol

İstanbul’da banka ile 1 kuyumcu soyan 4 kişinin, kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında, sözde polisin kendilerini bulduğunu ve rüşvet istediğini söyleyerek, birbirlerinden para sızdırmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Polis zanlılara, güvenlik kamerasından tespit ettiği yüzlerce motosikletin sahiplerini araştırarak ulaştı. Zanlıların kullandığı motosiklet Antalya’da bulunarak İstanbul’a getirildi.

Kuyumcu kuryeliği yaptığı öğrenilen Akın K. (27), Mehmet A. (31), Özer A. (28) ve Murat S.’nin (37) üzerinde ikisi kurusıkı 4 tabanca ile 3 bin 600 lira para bulundu. Zeytinburnu’ndaki soygundan sonra kameralara takılan zanlıların kullandığı motosikletin modeli tespit edildi. İnceleme sonucu Akın K.’ya ulaşıldı.

Akın K.’nın arkadaşlarından para sızdırmak için, “Mahalleden tanıdığım bir polis bizim soygun yaptığımızı öğrenmiş. Adam başı 5’er bin lira istiyor. Ben verdim, kurtuldum. Siz de verirseniz kurtulursunuz” diye konuştuğu öğrenildi.

Akın K.’nın arkadaşlarını “Siz parayı verin, ben polise veririm. Herkes yoluna gider, o da bizi unutur” diye uzun süre ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Zanlıların telefonda ayrıca “3 soygun yaptık. En az 30 sene hapis yatacağız. Herkes çenesini kapalı tutsun” dedikleri belirlendi.
4 zanlı Bakırköy Adliyesi’ne gönderildi.