BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'li Demirel'den saldırılara kınama

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, bir hafta önce Selanik Başkonsolosluğu'na yapılan molotof saldırısını kınadı.

Abone ol

CHP Milletvekili Kemal Demirel Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Milletvekili Demirel, Türkiye'nin seçim havasında bir referandum sürecinden geçtiğini ve Balkanlar'da yaşanan olayların hükümet tarafından açıklanmadığını söyledi.

Türkiye'de bulunan vatandaşların Ramazan'da dini inançlarını yerine getirebildiğini fakat Balkanlar'da yaşayan Türk vatandaşların bu konuda sıkıntı çektiğini iddia eden Demirel, Selanik Başkonsolosluğu'na yapılan saldırının Mustafa Kemal Atatürk'ün evine yapıldığına da dikkat çekti.

'SALDIRILAR ARTABİLİR'

Demirel, ''Bu saldırıların kimler tarafından yapıldığı açıklanmalı ve cezalandırılmalı. Biz hükümetin buna da ilgi göstermesini istiyoruz. Bu uygulamalar sadece Batı Trakya'da olmuyor. Bulgaristan'da da bu tür uygulamalar var. Referandum süreci ile ilgilenen hükümet, Batı Trakya'daki olaylara bir önce müdahale etmeli. Saldırılar ve baskılar artabilir. Bu konu uluslararası platformda dile getirilmeli'' dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derrneği Bursa Şubesi Başkanı Hakan Çavuşoğlu, yaşanan olayların Batı Trakya'da yaklaşan seçimler ve Yunan faşizminin yeniden canlanması olduğunu öne sürdü.

'ASIL SEBEP HUZUR KAÇIRMAK'

Başkan Çavuşoğlu, ilk olarak Selanik’teki Türk Konsolosluğu’na yapılan Molotoflu saldırıyı hatırlatarak, hemen ardından Gümülcine’de Müslüman mezarlığına saldırı yapıldığını vurguladı. Olayların arka arkaya gerçekleşmesinin nedenini, orada yaşayan azınlık insanımızın huzurunu kaçırmak olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Önce konsolosluğa saldırı, ardından Gümülcine’de poşpoş mezarlığına saldırı yapıldı. Buradaki mezar taşları kırıldı, mezarlar tahrip edildi. Olayın hemen ardından bölgede yaşayan azınlığımız bir yürüyüş yaptı, ancak Yunan Hükümeti’nden sağlıklı ve tatmin edici hiçbir açıklama gelmedi” dedi.