BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ali Sami Yen'de hedef 3 puan

Bursasporlu futbolcular Bekir Ozan Has ve Ali Tandoğan, Galatasaray karşısında 3 puan almayı hedeflediklerini söylediler.

Abone ol

Bekir Ozan Has, her maça kazanma parolasıyla çıktıklarını belirterek, "Geçen sezondan daha iyi bir Bursaspor izlettireceğiz. Eğer bunu yaparsak bu sene de şampiyon olacağımızı düşünüyorum" dedi. Ali Tandoğan ise lige mağlubiyetle başlayan Galatasaray'ın işinin daha zor olduğunu ifade etti.

Özlüce Tesisleri'nde dün yapılan antrenman öncesi Bekir Ozan Has ve Ali Tandoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın ilk hafta kaybetmesinin dezavantaj olduğunu anlatan Bekir Ozan Has, "Bizim karşımıza daha hırslı ve dirençli çıkacaklar. Biz her maça kazanma parolasıyla çıkıyoruz. Bu maçta Konyaspor karşılaşmasından daha iyi oyunla güzel bir sonuçla dönmek istiyoruz. Yeni transferler gerçekten kaliteli isimler, onların da takıma daha fazla katkı yapmasıyla, geçen sezondan daha iyi bir Bursaspor izlettireceğiz" dedi.

'YİNE ŞAMPİYON OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM'

Ligdeki rakiplerinin sezona iyi başlamadığını hatırlatan Has, "Onların ne yaptığı bizim için önemli değil. Bizim ne yaptığımız önemli. Geçen sezon başında bir hedef koymuştuk. İlk 5'te yar alıp Avrupa'ya gitmeyi istedik, şampiyon olduk. Bu sene de Avrupa hedefindeyiz. Ama geçen sezonun üzerinde bir futbol oynadığımız takdirde şampiyon olacağımızı düşünüyorum. İnşallah bunun için çalışıyoruz. Takım arkadaşlarımla birlikte bu hedefi gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Tecrübeli futbolcu Ali Tandoğan ise Konyaspor karşısında 3 puanın önemine dikkat çekerek, "İlk maçlarda alınan galibiyetler takımın iyi futbol oynayıp üst seviyelere çıkmasını sağlıyor. Rakibimiz deplasmanda Sivas'a yenildi. Onlar için çok zor bir maç olacak. Bizim gibi bir rakiple oynayacaklar. Elimizden geldiğince sahada en iyisini yansıtmaya çalışacağız. Bu haftalarda alacağımız puanlar çok önemli. Galatasaray maçı da puanlarla geçen bir maç olur" dedi.

'YENİ TRANSFERLERİN KATKISI OLACAK'

Ali Tandoğan, transferlerin sorulması üzerine de, "Şampiyon bir takımın kadrosunun bozulması çok doğru olmazdı. Hocamız transferlerde ön ayak oldu. Alınan oyuncuları onlar daha çok izlediler. Arkadaşlarımızın takıma çok faydalı olacağını düşünüyorum. Takıma adaptasyon süreci daha fazla maç kazanmamıza sebep olacak" diye konuştu.

'YENİ STAT BİZİM İÇİN AVANTAJ OLACAK'

Tandoğan, yeni stadın ambiansının güzel olduğunu kaydederek, "Eskisinden çok daha iyi zemin vardı. Biraz yabancılık çektik, onun zorluğunu yaşadık. Maçtan önce sahanın ıslatılması top kontrolünde zorluklar yaşattı. İlerleyen maçlarda bunun bizim için avantaj olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

'YORGUNLUK HİSSEDERSEM FUTBOLU BIRAKIRIM'

Tecrübeli oyuncu, yaşının ilerlemesinin kendisi için sıkını oluşturmadığını kaydederek, şunları söyledi:

"Şampiyon olan Bursaspor'un geçen sezonki defans oyuncularının yaş ortalaması 30'un üzerindeydi. Türkiye'de en az gol yiyen takımlardan birisiydik. Ben de takımın en fazla oynayan oyuncusuydum. Hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım. Kendimi güçlü hissettim. Bu sene de aynı şekilde. Futbolcu ne zaman kendisini güçsüz hissetse anlıyor ve bırakıyor. Kendimi şu anda çok diri hissediyorum. Maçlar geçtikçe de formda olacağım. Çok fazla kulvarda yer almak sıkıntı oluşturmaz. Neticede futbolcunun kendisine bakmasından geçiyor. Hedeflerim aynı. Takıma daha çok gol attırmak. Asist krallığında hedefi olan Ali TAndoğan izlettireceğim."