BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan memleketi sattın davası

Başbakan Erdoğan Erzurum'daki iddianamenin 1 numaralı sanığı Saldıray Berk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Erzurum'daki Ergenekon soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi Org. Saldıray Berk hakkında "kamu görevlisine hakaret"ten suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, Orgeneral Berk’in kendisi için “Memleketi sattı” dediğini iddia etti.

Habertürk gözden kaçan davayı manşetine taşıdı. Kemal Özdemir imzalı haberde, suç duyurusunun Berk'in katıldığı Yüksek Askeri Şura toplantısından kısa süre önce yapıldığı ortaya çıktı.

Bilindiği gibi Berk son YAŞ toplantısında 3. Kolordu Komutanlığı'ndan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (ERDOK) atanmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda Org. Berk'in 2008'de Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyü ziyaretinde söylediği ileri sürülen sözler yer aldı.

"MEMLEKETİ SATTIĞI"

Berk'in konuşmasında AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulunduğu ve "Başbakan'ın memleketi sattığını da biliyor musunuz?" dediği iddia edildi.

YAŞ toplantısından önce gerçekleşen suç duyurusunun Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na yapıldığı, buradan Erzincan Başsavcılığı’na, ardından da 4 Ağustos tarihinde Kemaliye Başsavcılığı’na ulaştığı öğrenildi. Kemaliye Başsavcısı Ramazan Temel, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek “Başbağlar Köyü sakinlerinin ifadelerini aldık. Orgeneral Berk de iki tanığının olduğunu söyledi. Bu tanıkların ifadelerini de aldıktan sonra sanırım15 gün ya da 1 ay içerisinde iddianameyi tamamlarım” bilgisini verdi.

ORGENERAL BERK İLK KEZ İFADE VERDİ

Dava kapsamında Erzincan Başsavcılığı, Orgeneral Berk’in talimatla ifadesini aldı. Orgeneral Berk’e atfedilen sözler geçen ay köy sakinlerinden Necati Aydoğdu’nun iddialarıyla gündeme gelmişti. Aydoğdu internet sitelerine yansıyan açıklamasında, Berk’in köylerini ziyareti sırasında AK Parti’ye oy verdiğini öğrenince, “Başbakan’ın memleketi sattığını da biliyormusunuz” dediğini ileri sürmüştü.