BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sondaj kazılarından öyle bir şey çıktı ki

Mudurnu ilçesinde yapılan sondaj çalışmalarında Bizans dönemine ait kilise duvarları bulundu.

Abone ol

Mudurnu ilçesinde yapılan sondaj kazıları sırasında Bizans dönemine ait olduğu belirtilen kilise kalıntılarına rastlandı.

Bolu Müze Müdürü Mustafa Güneş, yaptığı açıklamada, Mudurnu'ya bağlı Kilözü köyü dağ mevkisinde yapılan sondaj kazılarında bazı yapı kalıntılarının bulunduğunu belirtti.

Bölgenin sit alanı olduğu için turizm tesisi yapmak isteyen bir şirketin kendilerine başvurduğunu ifade eden Güneş, yapılan incelemelerde, 1996 yıllarında açılan temel hafriyatlarının kenarında bazı taşların bulunması üzerine daha kapsamlı sondaj çalışması başlattıklarını dile getirdi.

YAPILAN KAZIDA TARİHİ DUVAR KALINTILARINA RASTLADIK 

Güneş, taşların bulunduğu alanda yapılan çalışmalar sonucunda bazı tarihi duvar kalıntılarına rastladıklarını anlatarak, ''Kalıntıların boyutları ve şekillerine göre kilise duvarları olduğunu belirledik.

BÜTÜN YAPIYI TESPİT ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Sondaj çalışmasıyla bütün yapıyı tespit etmek mümkün değil. Biz konuyla ilgili olarak raporumuzu hazırlayarak, bakanlığımızdan kurtarma kazısı talebinde bulunacağız. Ruhsat geldikten sonrada söz konusu alanda kapsamlı bir çalışma yapılacak'' diye konuştu.

BİZANS DÖNEMİNE AİT OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR 

Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen kalıntının, günümüze ulaşan bütün bölümlerinin gün yüzüne çıkartılacağına dikkati çeken Güneş, kurtarma kazısı tamamlanana kadar bu alanda herhangi bir inşaat çalışması yapılmasının söz konusu olmayacağını vurguladı.