BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Son yerel seçim anketi sonuçları 30 Mart'ta kim kazanır?

30 Mart yerel seçim anket sonuçları yayınlandı. İstanbul'un kritik ilçelerinde 30 Mart yerel seçimlerinde hangi parti kazanır? İşte yayınlanan son seçim anketi sonuçları internethaber.com'da...

Abone ol

Yerel seçimler yaklaştı. Herkes 30 Mart yerel seçimlerinde hangi partinin kazanacağını merak ediyor. Peki 30 Mart yerel seçim anket sonuçları ne diyor? 30 Mart yerel seçim anketlerine göre İstanbul'da kim önde? 30 Mart yerel seçim anket sonuçlarına göre İstanbul ilçelerini kim alır? 30 Mart yerel seçimlerinde cemaatin oyları yerel seçim sonuçlarını etkiler mi? İşte en son yerel seçim anket sonuçları... Yerel seçim anket sonuçları internethaber.com'da.

Gezici Araştırma Şirketi'nin İstanbul'da Maltepe, Eyüp ve Ümraniye'de yaptığı yerel seçim anketinin sonuçları yayınlandı.

Ankette en dikkat çekici nokta AK Parti'nin İstanbul'daki kalelerinden Eyüp'te CHP'nin birinci parti çıkması oldu.

CHP'nin 30 Mart yerel seçimleri için hedef koyduğu Ümraniye'de ise beklenen çıkış yakalanamadı. AK Parti Ümraniye'de açık ara önde.

EYÜP NEDEN DÜŞTÜ?

2009 yerel seçimlerinde Eyüp'te yüzde 37.2 ile birinci parti çıkan AK Parti'nin son seçim anketine göre oy oranı yüzde 34.1'e geriledi. 2009'da Eyüp'te yüzde 32.3 oy ile ikinci parti olan CHP'nin oyları ise yüzde 38.5'e yükseldi ve birinci parti konumuna yükseldi.

İstanbul'da cemaatin güçlü olduğu ilçelerden biri olan Eyüp'te AK Parti'nin oy kaybının altında cematain 'AK Parti'ye karşı en güçlü adaya oy verin' çağrısı yatıyor. Ankette bu tezi doğrulayan bir diğer sonuç ise Saadet Partisi'nin oy oranındaki yükseliş. Geçen seçimlerde yüzde 11 oya sahip olan SP, anketdeki sonuçlara göre 14.9'a yükselmiş durumda. Sonuçlara göre cemaatin oyları CHP ve SP arasında paylaşılmış durumda.

gezici araştırma şirketi eyüp anket sonuçları.png

ÜMRANİYE AK PARTİ'NİN

CHP'nin 30 Mart yerel seçimleri için hedef koyduğu Ümraniye'de ise işler pek de beklenildiği gibi gitmedi. AK Parti, geçen seçimlerde güçlü çıktığı Ümraniye'de aynı gücünü koruyor. AK Parti'nin yüzde 39,1 oy aldığı Ümraniye'de CHP'nin oy oranı yüzde 18.3'te üçüncü parti olarak kaldı. Ümraniye'de ikinci parti konumunda ise yüzde 21.8 ile SP bulunuyor.

Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici'ye göre CHP'nin Ümraniye'deki başarısızlığının altında yanlış aday seçimi var.

ekran-resmi-2014-03-18,-17.28.39.png

MALTEPE BU SEÇİM DE CHP'NİN

2009 yerel seçimlerinde CHP'nin birinci parti çıktığı Maltepe'de de bu seçim sonuç değişmeyecek gibi görünüyor. CHP Maltepe'de seçim yarışını yüzde 45.6'lık oy dilimiyle önde götürüyor.

ekran-resmi-2014-03-18,-17.31.22.png