BIST 10.939
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,79
HABER /  GÜNCEL

Son gazi doktor kontrolünde

Veysel Turan'ın ölümüyle hayatta kalan tek gazi o kaldı. Sağlığını soran doktora şu karşılığı verdi.

Abone ol

Yakup Satar, kendisiyle konuşan ve nasıl olduğunu soran Dr. Akbıyık'a ''Hoşgeldiniz. İyiyim. Bundan sonra bu kadar iyi olacak'' diye cevap verdi. Eskişehir Sağlık Müdürlüğü görevlileri İstiklal Savaşı'nın son gazisi Yakup Satar'ı sağlık kontrolünden geçirdi. Yakup Satar'ın Hacı Seyit Mahallesi'ndeki evine gelen Dr. Savaş Akbıyık ve görevliler, Satar'ın tansiyonunu ve nabzını ölçtü.

Gazi Yakup Satar'ı muayene eden Dr. Akbıyık, Yakup Satar'ın kullandığı ilaçları da kontrol etti. Dr. Akbıyık, daha sonra birlikte yaşadığı kızı Zekiye Tali'den Yakup Satar'ın şikayetleri hakkında bilgi aldı. Dr. Akbıyık, gazi Yakup Satar'ı hem ziyaret etmek hem de muayene etmek için evine geldiklerini belirterek, 109 yaşındaki Satar'ın yaşına göre gayet sağlıklı olduğunu kaydetti. Yakup Satar'ın dış görünüş itibariyle iyi göründüğünü ifade eden Dr. Akbıyık, şöyle devam etti:

''Ancak, yaşına bağlı kalp yetmezliği ve kalp ritm bozukluğu var. Buna bağlı olarak da vücutta küçük değişiklikler mevcut. Bunun haricinde beyinde damarlanma ve oksijenlenmenin bozulmasına bağlı olarak yavaş yavaş unutkanlık gelişmiş. Bilinçte belirli bozulma meydan gelmiş. İlaç tedavisi devam ediyor. Bundan sonra devamlı olarak takip yapacağız. Hastanede yatmasını gerektirecek durum yok. Hastaneye yatırılsa da çok farklı tedavi uygulanacağını zannetmiyorum. Ağızdan yemek yiyebiliyor. Yardımla da olsa kalkıp yürüyebiliyor. Vücudunu hareket ettirebiliyor.''

Dr. Akbıyık, gazi Satar'a ''Çok iyisin. İlaçlarını düzenli iç. Yemeğini düzenli ye'' diyerek tavsiyelerde bulundu. 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın talimatı doğrultusunda Eskişehir'deki Asker Hastanesinde görevli doktor ve sağlık ekipleri tarafından sürekli kontrolleri yapılan Yakup Satar'ın İl Sağlık Müdürlüğü sağlık görevlilerince de zaman zaman muayene edileceği bildirildi.