BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.423,42
HABER /  GÜNCEL

Kürdistan havuzuna tehdit

Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, kendisine tehdit mektubu geldiğini iddia etti.

Abone ol

 Karatekin, makamında düzenlendiği basın toplantısında, bugün Özel Kalem Müdürlüğüne bir mektubun geldiğini, görevlilerin şüphelenmesi üzerine açılan mektubun içerisinde kısa bir tehdit notuyla, kağıda sarılı beyaz bir toz maddenin çıktığını söyledi.

Beyaz toz maddenin görevlilerce naylon bir poşete konularak, muhafaza edildiğini kaydeden Karatekin, ''Tehdit mektubuyla ilgili bugün Cumhuriyet Başsavcılığına başvuracağız. Yapılacak tahliller sonucunda, beyaz tozun ne olduğu tespit edilecek'' dedi. Türkiye'de toplumsal barışa önem verdiklerini ifade eden Karatekin, şöyle konuştu:

''Bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz ve sağduyulu davranacağız. Mektupta, geçen yıldan devam eden bir park inşaatımız vardı, o parktaki havuza yönelik bazı şeyler yer alıyor. Tehdit mektubunda 'havuzu yık, Türk Bayrağı'nı dik' gibi ifadeler var. Mektup Ankara'dan Lalegül Postanesi'nden postalanmış. Üzerinde 'laz direnci' imzası var.''

Kayapınar Belediyesinin bir müteahhit firmaya yaptırdığı parkta, sözde Kürdistan haritası şeklinde süs havuzunun yapıldığı ileri sürülmüştü. İddialar üzerine Polat Kavşağı bitişiğinde yapılan parkın içinde bulunan havuzun çıkıntılı 2 köşesinde değişiklik yapılmıştı.