BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Minibüs yoksa paten var

Edirne'de minibüsçüler protestoya gidince olan öğrencilere oldu. Talebeler okula patenle gitti.

Abone ol

Edirne'de, Belediye Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda minibüs hatlarının değiştirilmesini protesto eden Edirne Minibüsçüler, Midibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin (Serhad Birlik) bugün sefer yapmamasından mağdur olan öğrencilerden bazıları okula patenle gittiler.

Edinilen bilgiye göre, Beykent Koleji 10. sınıf öğrencisi Şeyda Petra Sara Bodenstaff (18) ve İlhami Ertem Lisesi 9. sınıf öğrencisi Esra Tulia Monolya Bodenstaff (15), bugün Serhat Birlik minibüslerinin sefere çıkmaması nedeniyle, kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Avrupa Kent semtinden patenle okula gittiler.

Bodenstaff, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serhat Birlik'in habersiz eylem yapması nedeniyle çok sayıda öğrencinin mağdur olduğunu belirtti. Bodenstaff, şunları kaydetti:

''Bizim oraya sadece 4 nolu Serhat Birlik minibüsü geldiğinden sabah hiçbir öğrenci okula gidemedi. Ailesinin aracı olanlar çocuğunu okula bıraktı. Biz de okula bisikletle gitmeyi düşündük ama okullarda bisikletimizi bırakacak yer olmadığından mecburen patenlerimizle okula gittik. Yollar çok bozuk. Düşe kalka okula ulaştık ama sınava giremedim. Bugün Serhat Birlik sayesinde tatil yapıyoruz.''

Zeynep Öztürk de, önceden bir YTL'ye istedikleri yere rahatça gidebildiklerini, şimdi ise fiyatların düşmesi ve yeni araçların sisteme girmesiyle her şeyin karıştığını bildirdi. Recep Çetin ise halkın yeni yapılan uygulamalardan habersiz olduğunu belirtti. Tek Araçla Aktarmasız Ulaşım Sistemi'nde çalışan minibüslerin A, B, C diye ayrıldığını, fakat hangisini nereye gideceğini bilmediklerini ifade eden Çetin, ''Bazı minibüsler 50 YKr, bazıları ise 75 YKr alıyor. Hangi araca bineceğimizi, ne kadar ödeyeceğimizi bilmiyoruz'' dedi.

129 MİNİBÜS SEFERE ÇIKMADI
Serhad Birlik Başkanı Şemsi Kulaksız, birlik binasında yaptığı basın açıklamasında, Belediye Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda minibüs hatlarının değiştirilmesinin kendilerini ve vatandaşları mağdur ettiğini bildirdi.

Serhat Birlik'ten 98, Kıyık Minibüs ve Midibüsçüler Kooperatifi'nden de 31 minibüsün bugün sefere çıkmadığını ve sistem eski hale gelinceye kadar eylemlerinin süreceğini ifade eden Kulaksız, aldıkları bu kararın Tek Araçla Aktarmasız Ulaşım Sistemi'nde çalışanlara karşı olmadığını, güzergah değişikliğinden kaynaklandığını söyledi. Kulaksız, Belediye Encümeni'nin yeni güzergah belirlemesindeki amacının halkı cezalandırmak olduğunu iddia etti.