BIST 10.911
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.446,47
HABER /  POLİTİKA

Baykalı kızdıracak teklif

CHP lideri Baykal havuz iddialarını gündeme getirmişti. Kadir Topbaş 'hodri meydan' dedi ve şu teklifi götürdü.

Abone ol

İstanbul'da havuz hesabını gündeme getiren CHP lideri Deniz Baykal'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş İstanbul'a adaylığını koymasını teklif etti.

Topbaş, ''Sayın Baykal, bir havuz hesabından söz ediyor. Var mı böyle bir hesap?'' yönündeki bir başka soruya şu karşılığı verdi: ''Bizim öyle bir hesabımız yok. Geçmişteki böyle bir iddia üzerinden konuşuyor. Sayın Baykal, herhalde Ankara'da artık partisini iktidara taşıyamayacağını, bu ülkede başbakan olamayacağını gördüğü için İstanbul Büyükşehir Belediyesine başkan adayı olacak. Bütün kurgularını İstanbul üzerine yapıyor. Ankara'da kendisi için bir gelecek görmediğinden İstanbul'un üzerinden siyaset yapıyor. Bir genel başkan, ana muhalefet partisi lideri, yerel yönetimler üzerinden siyaset yapıyor. Olabilir mi böyle bir şey? Gelsin İstanbul'a aday olsun, burada karşılıklı yarışalım.''

Tepecik Hüsnü Özyeğin Lisesi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, ''Kamu İhale Kurulunun, İSKİ ihalelerine ilişkin yaptığı incelemede 2007 yılının ilk 3 ayında incelediği 7 İSKİ ihalesinin 5'inde usulsüzlük tespit ettiği'' yolundaki bir soruya karşılık, şunları söyledi:

EVRAKTA EKSİKLİK VAR
''İSKİ'de ihale yolsuzluğu yok. Birileri, geçmişteki İSKİ yolsuzluklarıyla bizi mukayese etmeye çalışıyor. Böyle bir şey yok. Bizi geçmiş dönemlerle karıştırmasınlar. İhale Üst Kurulu, yapılan itirazları değerlendirir. Sistem böyle. 2006 yılında 77 ihale yapılmış. 2006 ve 2007 yılları içinde toplam itiraz sayısı 17. Üst Kurul, 7 tanesini reddetmiş, 3 tanesini incelemeye almış ve değerlendirme yapıyor.  Bizde usulsüzlük dediğiniz zaman, evraktaki eksikliktir, düzenlemedeki eksikliktir, tarih veya süreç açısındandır. Kesinlikle ihaleleri açık yapıyoruz, şeffaf yapıyoruz. Herkes katılabilir, herkesin itiraz etme hakkı vardır.