BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,04
ALTIN 2.445,26
HABER /  GÜNCEL

Son eşkıya hayatını kaybetti

Türkiye'nin son eşkıyası olarak kabul edilen Eşref Atan hayatını kaybetti.

Abone ol

Türkiye'nin son eşkıyası olarak kabul edilen ve Muğla'da dağa çıkıp, hakkında türkü yakılmayan tek kişi olan Eşref Atan hayatını kaybetti. Şahsın ölümü, cenazesinin defin edilmesinden 3 gün sonra duyuldu.

Edinilen bilgiye göre, Muğla il merkezine bağlı Kafaca Köyü'nden olan Eşref Atan, 80'li yıllarda ve 90'lı yılların başlarında cinayetleri ve hakkında çıkarılan söylentilerle ünlendi ve yaygın basında çıkan haberleri, dizi yazıları ile efsaneye dönüştü. Bu şöhretinde Çukuröz Köyü'nden Neşet adındaki şahsın ağzını dedikodu yapıyor diye dikmesi de etkili oldu.

İddiaya göre, son eşkıya Eşref, ilk cinayetini kaza sonucu 1963 yılında tüfeğini temizlerken ilk eşini vurarak işledi. Eşref, bu cinayet nedeniyle 24 yıla mahkum oldu. 1974 affında cezaevinden çıkan şahıs, evlenip yuva kurarak temiz bir yaşam sürdürmek istedi.

Ancak kiminle evlenmek istediyse, karşısına engel olarak ilk eşini öldürmüş olması çıktı. Atan, bu arada 1978 yılında bir kadına aşık oldu. Haklarında dedikodu yapılmaya başlandı ve iddiaya göre aynı yıl aşık olduğu kadını sevgilisi ile birlikte yakalayıp öldürdü. Ardından dedikodunun kaynağı olarak öğrendiği Neşet adındaki şahsı, dağa kaldırıp ağzını diktikten sonra salıverdi ve bir anda Türkiye'nin tanıdığı son eşkıya oldu.

Bu olayların ardından uzun süre dağlarda gezen şahıs, bir taksici bayan ile Adana'ya kaçtı. Adana'da polis karakolu dibinde berber dükkanı açan Eşref, kaçırdığı kadının Muğla'ya gönderdiği mektubun üzerindeki damgadan yola çıkan polisin takibi sonucu yakalandı ve yeniden hapse girdi.

Bu defa 1991 affından yararlandı ve eski hükümlü olarak 1992 yılında kendisine Muğla Orman İşletme Müdürlüğü'nde 'bekçi' olarak iş verildi. 1993 yılında da ölümünde yanında olan eşi Hülya ile evlendi ve Kafaca, Yeşilyurt, Karabörtlen orman ağaçlandırma sahalarında bekçilik yaparak 2005 yılında emekli oldu.

Eşref Atan, emekli olduktan sonra damar tıkanıklığı hastalığına yakalandı ve bunun sonunda 6 ay önce de felç geçirdi. 3 gün önce de 66 yaşında yaşama veda ederek, kimseler duymadan Kafaca Mezarlığı'nda toprağa verildi.