BIST 10.053
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.402,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Somali'nin bu ihtiyacını Türkiye karşılayacak

AK Parti'li bakanlar Bekir Bozdağ ve Cevdet Yılmaz, Somali'de İmam hatip lisesi açılışına katıldı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , ''Asıl zengin toplumlar bilgiyi yönetebilen toplumlardır'' dedi.

Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz , Somali 'deki temasları çerçevesinde Türk Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan imam hatip lisesinin açılış törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, yeraltı zenginlikleri ve petrolü çok olan toplumların zengin olmadıklarını belirterek, ''Asıl zengin toplumlar bilgiyi yönetebilen, bilgiyi kullanabilen toplumlardır'' diye konuştu.

Türkiye'nin Somali'ye birçok alanda yardım ettiğini hatırlatan Bozdağ, bu ülkenin ihtiyacı olan bilgiyi de Türkiye'nin sağlayacağını ifade etti. Bozdağ, Somali'de kurulacak tıp merkeziyle bu ülkedeki doktorların ve sağlık personelinin eğitileceğini söyledi.

BAKAN YILMAZ: EĞİTİM ŞART

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Somalili kadınların toplumsal yaşama katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadınlara daha fazla eğitim almaları çağrısında bulundu.

Bekir Bozdağ ile Cevdet Yılmaz, konuşmaların ardından açılışını yaptıkları lisenin sınıflarını gezdi. Bakanlar, öğrencilerin Arapça okuduğu ''Taleal Bedru Aleyna'' adlı ilahiye eşlik etti.

Bozdağ ile Yılmaz, Beşir Derneği tarafından yaptırılan yetimhanenin temel atma törenine de katıldı. Törende iş makinesinin direksiyonuna geçen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, temele ilk kepçeyi vurdu. Bozdağ ile Yılmaz, daha sonra TİKA ve İHH tarafından kurulan tarım okulunun açılışını yaparak, yetkililerden bilgi aldı.

Bozdağ ve Yılmaz, gezdikleri okulun uygulama alanındaki seralardan salatalık ve domates topladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Somali'deki temaslarını tamamlamalarının ardından Sudan'ın başkenti Hartum'a hareket etti.