BIST 10.109
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.410,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Koç'tan Hakan Şükür göndermesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç , ''Kimse kimseden üstün değil, aşağıda değil, farklı değil. Kimse, kimse için öteki değil, kapının dışındaki değil. Hepimiz biriz, eşit hukuku paylaşan, eşit Cumhuriyet yurttaşlarıyız'' dedi.

Koç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 'yı makamında ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra CHP Çatalca İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen ''Genel Siyaset'' başlıklı toplantıya katılan Koç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi yönetme hakkına sahip olanların, bugün sandıktan aldıkları yürütme hakkını nasıl kötüye kullandıklarına tanık olunan ağır bir dönem yaşandığını savundu.

HAKAN ŞÜKÜR GÖNDERMESİ

Koç, Anadolu'nun kıymetli, özel ve farklı olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Anadolu, herkese kucak aşmış, hepimiz burayı vatan bilmişiz. Ortak tasalanmışız, ortak sevinmişiz, ortak üretmeye çalışmışız, her şeyimiz ortak olmuş. Hiç kimse 'sen şusun', 'sen busun', 'ben senden üstünüm', 'sen benden aşağıdasın', 'sen farklısın', 'sen şöyle inanıyorsun, bu böyle inanıyor' diyerek kimseyi kökenine, inancına göre ayırmaya teşebbüs etmemiş. Bunun harcını, ulus olarak bu toprakları vatan bilen bütün insanlara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk koymuş. Hepimizin bir kökeni ve inancı, geldiği bir yer var. Hepimiz 3-5 kuşak öncesini bilmeyiz ya da bildiğimiz kadarıyla buradayızdır. Hepimiz burada yaşıyoruz. Kürt kardeşlerim de aynı şekilde, Balkanlar'dan gelenler de Arnavut kökenliler de. Hepimiz bir evdeyiz, bir gemideyiz. Ortak bir mücadeledeyiz. Kimse kimseden üstün değil, aşağıda değil, farklı değil. Kimse, kimse için öteki değil, kapının dışındaki değil. Hepimiz biriz, eşit hukuku paylaşan, eşit Cumhuriyet yurttaşlarıyız.'' 

SİPARİŞLE ANAYASA OLMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, İmralı görüşmelerine de değinerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın bu konuda CHP'yi suçladığını ve barışı CHP'nin engellediğini söylediğini belirtti. 

Haluk Koç, ''Buyur çöz kardeşim. Bundan biz de mutlu oluruz. Bu ülkede gerçekten barış sağlanacak, akan kan duracaksa, bir yerlerden empoze edilecek etnik temelde Türkiye'nin ayrışmasına yönelik talepler siyaseten engellenecekse, buyur çöz, eyvallah, CHP olarak saygıyla karşılarız'' dedi.

İmralı'daki görüşmelerin içeriğini merak ettiklerini dile getiren Koç, ''Ne görüşüyorsun orada, neyi görüşüyorsun? Ne pazarlığı yapıyorsun? Açık ol, mert ol, şeffaf ol. Evet, Türkiye'de böyle bir sorun var bunun çözülmesi lazım. Bu sorunun çözülmesi için halkın seçtiği meşru temsilciler var, milletvekilleri var. Çözüm yeri de Türkiye'nin kalbi Ankara, TBMM'dir. Neden kaçıyorsun, açık, net, şeffaf milletin önünde her şeyi konuşalım'' ifadelerini kullandı.

''Siparişle anayasa olamaz'' diyen Koç, toplumun bütün kesimlerinin görüşünün alınacağı ve herkesi mutlu edecek bir anayasanın yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.